Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Сенат США схвалив законопроєкт, який забороняє імпорт урану з Росії

newssky.com.ua

Сенат США схвалив законопроєкт, який забороняє імпорт урану з Росії

Ілюстративне фото

Ініціатори законопроєкту вітали це рішення як ознаку готовності Сполучених Штатів гарантувати свою енергетичну безпеку та позбавити Кремль ресурсів на ведення війни в Україні.

«Наш закон допоможе зменшити фінансування російської військової машини, пожвавити американське виробництво урану і стимулювати інвестиції в систему постачання ядерного палива», — заявив сенатор від штату Вайомінґ Джон Барассо. За його словами, у Вайомінґу достатньо запасів урану, щоб повністю замінити імпортовану з Росії сировину.

«Необхідно покінчити з небезпечною залежністю Америки від російського збагаченого урану. Це питання національної безпеки. Схваливши законодавство, ми зробили важливий крок, який допоможе покласти край контролю Росії над глобальною системою постачання ядерного палива», — наголосив сенатор від Айдахо Джим Ріш.

Продаж урану Сполученим Штатам торік приніс Росії 1,2 мільярда доларів, на 43% більше, ніж у 2022 році. За останній рік світові ціни на уран піднялися на 70%. Росія є основним експортером урану до США.

Палата представників схвалила відповідний законопроєкт у грудні 2023 року. Очікується, що новий закон набере чинності найближчим часом після підписання його президентом США Джо Байденом.

Читайте також на Newssky «Герцогиня Единбурзька у Києві зустрілася з Зеленськими» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024