Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Організатор “схем для ухилянтів” із Запоріжжя більше двох років переховувався в ЄС

mig.com.ua

Організатор “схем для ухилянтів” із Запоріжжя більше двох років переховувався в ЄС

Як повідомили в Офісі генпрокурора, з Болгарії до України екстрадували лідера угруповання, яке допомагало військовозобов’язаним виїхати за межі країни.

Йдеться про мешканця Запорізької області, який створив міжрегіональну злочинну організацію з 8 осіб.

Члени банди продавали чоловікам призовного віку підроблені медичні документи, щоб вони могли, як люди з інвалідністю, вільно виїхати за кордон.

Вартість такої “послуги” залежала від терміновості виїзду та становила від 2 500 до 6 500 доларів.

Крім того, ділки пропонували своїм клієнтам фіктивні документи для виїзду на тимчасово окуповану частину Запоріжжя під виглядом відвідування близьких родичів.

Зазначається, що тільки за один місяць схемою зловмисників скористалися майже 40 військовозобовʼязаних, а загальна сума “заробленого” склала близько 9 млн гривень.

Сімох членів банди СБУ затримала у різних регіонах України ще у січні 2023 року.

Однак організатор угрупування більше двох років переховувався від слідства в одній із країн Євросоюзу, керуючи звідти діями своїх спільників.

Завдяки співпраці СБУ із європейськими партнерами, його розшукали, затримали та повернули в Україну.

Чоловіку інкримінують створення і керівництво злочинною організацією, незаконне переправлення осіб через держкордон України та підроблення офіційних документів.

Зараз він перебуває під вартою.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
21 мая 2024