Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Польща продовжила тимчасовий захист для українців, але є зміни, – Суспільне

mig.com.ua

Польща продовжила тимчасовий захист для українців, але є зміни, – Суспільне

Рада міністрів Польщі сьогодні, 30 квітня, прийняла законопроєкт, який передбачає продовження тимчасового захисту для біженців з України, до 30 вересня 2025 року. Документ також передбачає подальше скорочення низки пільг та прив’язування соцвиплат до навчання українських дітей у державних школах.

Згідно з пропозицією, ці виплати будуть надаватися особам, які проживають з дитиною на території Республіки Польща. У випадку, якщо дитина виконує, відповідно, обов’язок дошкільної підготовки або обов’язок навчання, за винятком випадків, коли дитина не досягла віку, коли ці обов’язки на неї не поширюються або були відтерміновані.

В уряді пояснюють таке нововведення тим, що Польща є єдиною країною, де діє гібридна система освіти для українських дітей (близько 200 тисяч українських дітей навчається в польських школах, а інша частина перебуває в українській дистанційній системі освіти).

У Польщі українських дітей зобов’яжуть відвідувати місцеві школи: з 1 вересня 2024 року всі українські діти, які зараз через війну перебувають у Польщі, будуть зобов’язані піти до місцевих шкіл.

Очікують, що школах країни з нового навчального року поповняться на 80 тисяч українських дітей.

Іншим нововведення в законопроєкт про допомогу українцям є можливість зміни статусу перебування українців у Польщі: з нинішнього тимчасового захисту на тимчасове перебування до трьох років.

Польща надала статус тимчасового захисту 950 тисячам українців, що є другим за величиною показником після Німеччини.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
21 мая 2024