Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Україна та США провели новий раунд переговорів щодо гарантій безпеки

newssky.com.ua

Україна та США провели новий раунд переговорів щодо гарантій безпеки

Ілюстративне фото

Як розповів Єрмак, недавнє схвалення пакету допомоги Україні на 61 млрд доларів у США значно прискорило процес переговорів. Керівник ОП зазначив, що угоду можуть підписати найближчим часом.

«Сторони предметно обговорили текст проекту угоди, відзначили суттєвий прогрес у відповідності до основних положень документа і скоригували алгоритм подальших дій», — уточнили в ОП.

Також керівник ОП додав, що угода закладе підстави для довгострокової співпраці України та США у сфері оборони.

Нагадаємо, переговори щодо угоди про гарантії безпеки для України із США розпочалися ще у серпні минулого року. З того часу пройшло лише два раунди переговорів.

У січні керівник ОП Андрій Єрмак зазначав, що документ буде «великим та особливим».

При цьому президент України Володимир Зеленський допускав, що угоду підпишуть після того, як Конгрес США підтримає законопроект із новим фінансуванням для допомоги Україні.

Читайте також на Newssky «Україна домовилася про всеосяжне економічне партнерство з ОАЕ» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024