Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Парламент Ісландії схвалив довгострокову політику підтримки України

newssky.com.ua

Парламент Ісландії схвалив довгострокову політику підтримки України

Прапор Ісландії

Довгострокова політика підтримки України спрямована на підтримку незалежності, суверенітету, кордонів, безпеки цивільного населення, гуманітарної допомоги та відбудови в Україні.

Міністерка закордонних справ Тордіс Кольбрун Рейкфорд Гільфадоттір привітала схвалення резолюції в Альтингу (парламенті).

«Рішуча підтримка України є найважливішим питанням безпеки, яке стоїть перед Ісландією та Європою. Міжнародна правова система, на якій ґрунтується наша безпека і рівень життя, опинилася під загрозою через брутальне вторгнення РФ в Україну», — зазначила вона.

За її словами, саме тому Рейк’явік має зробити свій внесок у захист України «рішучим і конкретним чином».

«З цією пропозицією та відповідним зобов’язанням у бюджетному плані закладається міцний фундамент для нашої цілеспрямованої підтримки України», — зауважила глава МЗС.

Тордіс Кольбрун Рейкфорд Гільфадоттір представила уряду відповідну програму 10 жовтня минулого року. Водночас прем’єр-міністр Ісландії Б’ярні Бенедіктссон представив її на розгляд парламенту 12 березня 2024 року.

Раніше повідомляли, що Ісландія надасть близько 2 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для України в рамках ініціативи Чехії, а також придбання спорядження для українських військовослужбовиць.

Наприкінці 2023 року Ісландія оголосила про приєднання до ІТ-коаліції та коаліції з розмінування, утвореної в межах Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»).

У листопаді 2023 року Естонія спільно з Ісландією передали Україні ще один військово-польовий шпиталь.

Читайте також на Newssky «Йорданська Принцеса Сальма vs іранські дрони» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
17 мая 2024