Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Літаки F-16 прибудуть з Данії влітку цього року

newssky.com.ua

Літаки F-16 прибудуть з Данії влітку цього року

Ілюстративне фото

«Я не дуже знайомий з технічними деталями, але можу процитувати мого прем’єр-міністра, яка нещодавно була в Україні, у Львові, їй поставили те саме питання, і вона сказала, що літаки прибудуть цього літа. Якого місяця вона не уточнила. Я можу тільки послатись на те, що вона сказала», — повідомив посол.

Він відзначив складність цього питання, оскільки йдеться не лише про літак, це лише одна складова. Також є ціла система забезпечення, обслуговування, наземні бригади, котрі стежать за справністю літака.

«Це величезне завдання і мені випала честь зустрітися з деякими українськими пілотами на авіабазі в Данії ще в серпні минулого року, коли ваш президент приїжджав до Данії», — розповів Міккельсен.

За його словами, пілоти і наземні команди дуже хочуть почати використання літаків.

«Так що я оптимістично налаштований, я впевнений, що вони скоро прибудуть і, сподіваюся, скоро будуть готові до експлуатації», — додав посол.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен у лютому заявила, що винищувачі F-16, які передає Данія, з’являться в українському небі влітку 2024 року.

Зараз Україна готує комплекс заходів для захисту винищувачів F-16, коли вони перебуватимуть на аеродромах. Йдеться про підземні сховища та бункери. Літаки будуть розташовані на різних типах злітних смуг, де росіянам буде складно виявити їх виявили.

Читайте також на Newssky «Генсек НАТО Столтенберг несподівано прибув до Києва» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024