Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Як будуть працювати банки на Великдень – НБУ

mig.com.ua

Як будуть працювати банки на Великдень – НБУ

Через війну додаткових вихідних не буде.

Оскільки в Україні не буде додаткових вихідних на Великдень і травневі свята через воєнний стан, тому банки будуть працювати у звичайному режимі.

Про це повідомили у пресслужбі Нацбанку

Національний банк України

6 ч. ·

​​🗓️Цього року на початку травня маємо кілька святкових та пам’ятних днів:

▪️1 травня (середа) – День праці;▪️5 травня (неділя) – Великдень;▪️8 травня (середа) – День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939—1945 років.

❓Як працюватимуть СЕП та банки в ці дні?

По-перше, система електронних платежів Національного банку (СЕП) вже понад рік працює в режимі 24/7/365. Усі банки України підключені до системи та мають можливість здійснювати платежі клієнтів цілодобово та без вихідних, ураховуючи власні потреби та потреби своїх клієнтів.

По-друге, в період дії воєнного стану в Україні тимчасово призупинена дія окремих норм законодавства про працю. Зокрема, Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» визначає, що скасовуються святкові й неробочі дні, у тому числі не переноситься вихідний день на наступний після святкового, якщо той припадає на суботу чи неділю.

✅ Отже, 1, 6 та 8 травня будуть звичайними робочими днями для фінансової системи.

https://t.me/nbu_ua/2263

https://www.facebook.com/NationalBankOfUkraine

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
17 мая 2024