Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Йорданська Принцеса Сальма vs іранські дрони

newssky.com.ua

Йорданська Принцеса Сальма vs іранські дрони

Оскільки вона продовжує виходити на більш публічну роль, ось усе, що нам потрібно знати про принцесу Сальму, яка творить історію Йорданії та не лише, бо її приклад надихає багатьох людей по всьому світові.

Покійний король Хусейн бін Талал, який правив з 1952 року до своєї смерті в 1999 році, був дідусем принцеси Сальми. Відомий своїм людям як Аль-Малік Аль-Інсан , або «Гуманний король», король Хусейн бін Талал отримав визнання за свою роботу з покращення життя йорданців. Наслідний принц Хусейн також названий на честь свого діда.

Принцеса Йорданії Сальма бінт Абдулла прокладає новий шлях. Будучи третьою дитиною в йорданській королівській родині, принцеса вже зарекомендувала себе на світовій арені.

З батьками-взірцями, як-от Їх Величністі Король Абдалла II та Королева Ранія, її відданість справам і рухам, які близькі її серцю, була очевидною.

На відміну від багатьох королівських дітей регіону, які зазвичай вибирають приватне викладання, принцеса Сальма відвідувала відкриту для всіх приватну школу в Йорданії, як ми розуміємо, старанна королівська особа здобула освітньо-збагачувальний досвід у середній школі.

Згодом пізніше Принцеса Сальма закінчила престижну британську Королівську військову академію Сандхерст у 2018 році, коли їй було всього 18 років. Принц Вільям та принц Гаррі також відвідували Сандхерст, причому Гаррі завершив навчання в 2005 році, а Вільям – роком пізніше, в 2006 році.

Завершивши теоретичні та практичні іспити у 2020 році, вона стала першою жінкою-пілотом реактивного літака у Збройних силах Йорданії у віці лише 19 років. Завдяки приєднанню її гордих батьків до церемонії нагородження вона продовжує досягати нових висот у званні старшого лейтенанта у своїй кар’єрі.

Спадкоємець престолу Йорданського Королівства принц Хусейн привітав сестру у своїй соціальній мережі: «Як завжди геніально і працьовито!». Він написав. «Вітаємо з отриманням крил і бажаємо подальших успіхів і досягнень».

Принцеса Сальма, однак, не перша жінка, яка закінчила британську військову академію. Її тітка по батькові, принцеса Айша бінт Хусейн, була першою арабською жінкою, яка вступила до Сандхерста та закінчила його в 1987 році.

Хоча її інтереси можуть бути різними, від служіння своїй нації до вивчення стародавніх культур, яскраві академічні здібності принцеси не викликають сумнівів. Закінчивши Університет Південної Каліфорнії у 2023 році, вона отримала диплом поки що бакалавра мистецтв у галузі археології у цьому високопоставленому закладі.

Навчившись цінувати людство та суспільство від своєї матері-новаторки, Принцеса Сальма непохитно реагувала на триваючу руйнацію сектора Гази. Саме вона керувала літаком, який скинув важливі медичні засоби до сектора Газа. З підбадьорливими словами та благословеннями з публікації Королеви Ранії в Instagram вона успішно доставила вкрай необхідну гуманітарну допомогу на північ Гази.

Новий яскравий епізод, пов’язаний з Принцесою Сальмою відбувався у середні квітня 2024 року.

Через кілька годин після початку атаки Ірану на Ізраїль у відповідь на бомбардування консульства Тегерана в Дамаску уряд Йорданії повідомив у неділю, 14 квітня, що мав справу з «деякими літаючими об’єктами», які увійшли в повітряний простір країни. минулої ночі, маючи на увазі безпілотники та ракети, запущені Іраном проти Ізраїлю.

Рада міністрів заявила, що збройні сили Йорданії та служби безпеки протистоятимуть «усьому, що може піддати безпеку та безпеку нації, її громадян, а також святість її повітряного простору та земель будь-якій небезпеці чи порушенням з боку будь-якої сторони».

З іншого боку, МЗС Йорданії повідомило, що викликало посла Ірану в Йорданії та передало повідомлення про «необхідність припинити образи та сумніви щодо позицій Йорданії». Міністр закордонних справ Йорданії Айман Аль-Сафаді повідомив, що «іранські ЗМІ, включаючи офіційне іранське інформаційне агентство, зробили образливі заяви» після того, як Йорданія перехопила іранські безпілотники. У тому ж контексті Аль-Сафаді сказав: «Проблема Ірану полягає в Ізраїлі, а не в Йорданії, і ні Іран, ні будь-хто інший не може змагатися з тим, що робить Йорданія, що Йорданія пропонує, і що вона історично надала Палестині».

Іранський режим запустив сотні безпілотників і ракет проти Ізраїлю пізно ввечері в суботу у відповідь на ймовірний ізраїльський удар біля посольства Ірану в Дамаску (Сирія)у результаті якого 1 квітня загинули сім високопоставлених іранських офіцерів.

Кабінет міністрів Йорданії підтвердив, що перехоплював літаючі об’єкти у своєму повітряному просторі для забезпечення безпеки своїх громадян. «Деякі осколки впали в кількох місцях протягом цього часу, не завдавши значних ушкоджень або будь-яких травм громадянам», – йдеться в повідомленні.Збройні сили Йорданії «протистоятимуть, за підтримки служб безпеки та компетентних органів, усьому, що загрожує громадянам, повітряному простору та землям, усіма наявними можливостями», додали в ньому.

Йорданські літаки збили безпілотники, що летіли над північною та центральною Йорданією, причому більшість із них були перехоплені над йорданською стороною долини Йордану, коли вони прямували до Єрусалиму. Інші були збиті в східній частині королівства, поблизу прикордонного трикутника з Сирією та Іраком.

Кілька облікових записів у соціальних мережах нещодавно поширили новини, в яких стверджується, що задокументовано, як принцеса Сальма, дочка короля Йорданії Абдалли II, перехопила шість іранських безпілотників на шляху до Ізраїлю.

У відповідь на це Misbar, незалежна арабська платформа для перевірки та перевірки фактів, у понеділок 15 квітня заявила, що наче така інформація не відповідають дійсності.Платформа намагається стверджувати, що немає достовірної інформації, яка б припускала, що Принцеса брала участь в операції, і що фотографія, використана в публікаціях у соціальних мережах, походить зі статті, опублікованої раніше. Цю ідею підхопили інші світові ЗМІ.

Користувачі соціальних мереж неоднозначно відреагували на все це. У той час як один з підписників зазначив : «Немає кадрів, на яких принцеса націлюється на іранські безпілотники-смертники. Просто повідомляється, що вона брала участь у захисті Ізраїлю. Я не знаю, чи це правда, але підроблених фотографій немає. Єдині фотографії, які я бачили, що вона була пілотом… Я не бачу, що це доводить. Зазвичай використовують старі фотографії знаменитостей для ілюстрації статті». Інший підписник зазначає, що тут спостерігається «дуже упереджена перевірка фактів».

Скоріше за все, Принцеса взяла-таки участь у контр-операції проти іранських дронів. Але нам треба чітко усвідомити, що лицемірна політкоректність як ракова пухлина та ще й з метастазами роз’їдає західну свідомість. Тому й намагаються все це спростувати, «а каби нічого не вийшло». Зрозуміло, що при раптовій атаці дронів було не до фотосесій, тому й не має чіткого підтвердження того факту, імовірність якого є досить великою.

На завершення зазначимо, що окрім її військових досягнень, наукові досягнення принцеси Сальми демонструють її багатогранний характер. Озброєна не лише навичками орієнтування в небі, але й ступенем археології в Університеті Південної Каліфорнії, вона є прикладом гармонійного поєднання інтелектуальної допитливості та військової доблесті.

Коли світ спостерігає за стрімким злетом принцеси Сальми, стає очевидним, що вона є не просто символом гендерної рівності, а й маяком надії та співчуття. Її ініціативи з повітряного десантування медичних засобів та боротьби з іранськими безпілотниками розкривають гуманітарний аспект, долаючи розрив між військовим обов’язком та глобальною відповідальністю.

Історія принцеси Сальми відлунює далеко за межами Йорданії, надихаючи людей по всьому світу переглянути своє сприйняття традиційних ролей і прийняти майбутнє, де мужність, співчуття та здібності не знають гендерних обмежень.

Яків Ясинський, оглядач Newssky

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024