Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Як абітурієнтам в окупації вступити в українські університети під час вступної кампанії 2024

mig.com.ua

Як абітурієнтам в окупації вступити в українські університети під час вступної кампанії 2024

Представництво Президента в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь нагадало, як абітурієнтам тимчасово окупованої території (ТОТ) можна вступити в українські університети під час вступної кампанії у 2024 році.

Відповідну інструкції відомство розмістило на своїй фейбсук-сторінці.

Громадяни, які завершили здобуття базової середньої чи повної загальної середньої освіти в закладі на ТОТ можуть вступити в українські заклади вищої освіти (ЗВО).

Абітурієнти можуть звернутися в освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна”, які створюються на базі освітніх закладів та працюють з 1 червня до 30 вересня.

Заявники можуть звернутися до цих центрів особисто, за допомогою електронної пошти чи інших каналів зв’язку. Вони можуть подати до п’яти заяв лише через один Центр.

Умови вступу – за результатами співбесід без складання НМТ.

Документи можна подати особисто або віддалено.

У Представництві також оприлюднили орієнтовний перелік документів, які подаються особисто або у вигляді сканованої копії у разі віддаленої подачі:

У відомстві вказують, що обов’язковою умовою навчання, для осіб, які вступатимуть дистанційно є необхідність прибути до освітнього закладу особисто, подати оригінали документів для вступу та укласти договір про здобуття освіти протягом трьох місяців після початку навчання абітурієнта.

У разі неподання цих документів та/ або неукладання договору про навчання у встановлений строк, наказ про зарахування адміністрація ЗВО скасовує.

Терміни вступної кампанії будуть розміщені на сторінці ЄДЕБО.

Кримська правозахисна організація закликала відповідні заклади вищої освіти, до яких передбачений вступ через освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна” — належним чином актуалізувати інформацію на своїх інформаційних ресурсах та сповістити абітурієнтів про можливості, щоб не повторювати помилки минулої вступної кампанії.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
11 мая 2024