Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

росія ветувала резолюцію ООН про заборону ядерної зброї в космосі

mig.com.ua

росія ветувала резолюцію ООН про заборону ядерної зброї в космосі

За проєкт резолюції про заборону розміщення ядерну зброю у КОСМОСі, підготовлений Японією і США, проголосували 13 із 15 країн – членів Радбезу ООН. Китай за документ не голосував, а росія наклала на нього вето, заявивши, що заборона має стосуватися будь-якого виду озброєння, а не лише ядерного, і пообіцявши свій, власний проєкт резолюції, спрямованої на збереження миру в космосі.

“Сполучені Штати вважають, що росія розробляє новий супутник з ядерним пристроєм. Ми чули, як президент путін публічно заявив, що Росія не має наміру розгортати ядерну зброю в космосі. Якби це було так, Росія не наклала б вето на цю резолюцію”.

Текст резолюції містить вісім пунктів, один з них – це заборона на розробку ядерної зброї, створеної для виведення на орбіту, встановлення такої зброї на небесних тілах і розміщення в космічному просторі іншим чином.

Документ також вимагає виконання усіма країнами-підписантами зобов’язань у межах Договору про космос 1967 року, зокрема, «не розміщувати будь-яке ядерне озброєння або будь-які види зброї масового знищення на орбіті навколо Землі».

Тоді Договір про космос підписали 114 держав, зокрема і постійні члени Ради безпеки ООН.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
10 мая 2024