Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Миколаїв зайняв третє місце у рейтингу міст з найбруднішим повітрям у 2023 році

korabelov.info

Миколаїв зайняв третє місце у рейтингу міст з найбруднішим повітрям у 2023 році

Громадська організація SaveDnipro 26 квітня 2024 року опублікувала на своїй сторінці Facebook результати комплесксоного індексу забруднення атмосферного повітря в містах України за 2023 рік.

Миколаїв, як місто у якому спостереження велися протягом всього року, посів трєтю сходинку у данному рейтингу з показником 11,2.

Узагальнені разрахунки індексів були взяті у Українського гідрометеорологічного центру, який проводив щоденні заміри вмісту забруднюючих речовин в атмосферному повітрі.

Комплексний індекс забруднення атмосферного повітря розраховується на підставі моніторингу пріоритетних забруднюючих речовин з урахуванням класу їхньої небезпеки. Оцінка здійснена за даними спостережень у 35 містах на 120 стаціонарних постах мережі моніторингу гідрометеорологічних організацій.

Очолив антирейтинг міст з найбруднішим повітрям у 2023 році – Дніпро. Комплексний індекс забруднення атмосферного повітря становив 12,4 – високий рівень забруднення. Друге місце посіло Кам’янське – 11,9.

Високий рівень забруднення (індекс 7,0 і вище) також спостерігався ще в 10 містах: Краматорськ, Одеса, Херсон, Львів, Луцьк, Вінниця, Київ, Кривий Ріг, Запоріжжя, Слов’янськ. Однак в Краматорську, Херсоні, Слов’янську спостереження велися не весь рік.

“Чільні позиції Дніпра і Кам’янського – це в першу чергу результат промислового забруднення. Нічим іншим, окрім викидів немодернізованих підприємств, лідерство цих міст пояснити неможливо. Звісно, викиди транспорту і ворожі обстріли теж впливають на загальний високий рівень забруднення. Але Дніпро і Кам’янське випередили і Київ (де транспорту ще більше), і Херсон з Краматорськом (де ще більше обстрілів)”, – зазначають в ГО.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
10 мая 2024