Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Данія вирішила збільшити військову допомогу для України на €590 млн

rusjev.com

Данія вирішила збільшити військову допомогу для України на €590 млн

Уряд та переважна більшість партій парламенту Данії погодились збільшити військову підтримку України у 2024 році на 4,4 млрд крон, що становить €590 млн

Про це

йдеться

на сайті міністерства оборони країни.

Зазначено, що більшість затвердженої данської підтримки на цей рік вже виділено для України. Водночас акцентується: існує потреба в подальшій допомозі державі у 2024 році. Через це Копенгаген прийняв рішення додатково виділити €590 млн допомоги.

В оборонному відомстві Данії наголошують, що мета фонду підтримки України — надання прямої військової допомоги, зокрема озброєння, військового обладнання й внесок Копенгагену в навчання українських військових. Також така допомога охоплює закупівлю зброї та обладнання для ЗСУ в данських чи іноземних виробників.

Водночас уряд і партії Данії дійшли позитивного рішення щодо здійснення прямих закупівель в української оборонної промисловості завдяки механізмам контролю.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
8 мая 2024