Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Військові навчання за участю союзників по НАТО почалися у Литві

mig.com.ua

Військові навчання за участю союзників по НАТО почалися у Литві

У Литві стартували спільні з союзниками по НАТО військові навчання, повідомила в неділю пресслужба литовських збройних сил.

“21-26 квітня відбудуться спільні польові тактичні навчання Литви та Польщі з авіаційним елементом Brave Griffin 24/II, у яких також візьмуть участь союзники зі США та Португалії”, – ідеться в повідомленні.

“Під час навчань 1500 солдатів піхотної бригади Zemaitija і солдатів союзників відпрацюють сценарії оборони в так званому “Сувальському коридорі” згідно з двостороннім “Оршанським планом” Литви і Польщі”, – додали там.

***

Сувалкський коридор – ділянка литовсько-польського кордону довжиною близько 64 км, що примикає до області Калінінграда Росії та Гродненської області Білорусі. За його можливим перекриттям Литва може опинитися в сухопутній ізоляції від західних партнерів по НАТО.

***

У литовському військовому відомстві також зазначили, що це перше навчання в низці запланованих на найближчі місяці.

“У квітні-червні литовська армія проведе один із наймасштабніших та найінтенсивніших циклів військових навчань, у яких візьмуть участь понад 20 тисяч литовських і союзних солдатів і тисячі одиниць військової техніки. Їхня мета – перевірити плани регіональної оборони НАТО, схвалені на Вільнюському саміті, забезпечити швидку передислокацію сил з однієї країни в іншу і послати противнику чіткий стримуючий сигнал про тверду рішучість і прихильність членів НАТО до колективної оборони”, – ідеться в повідомленні.

https://interfax.com.ua/news/general/981989.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024