Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Комітет Верховної Ради підтримав перейменування понад 150 населених пунктів та 7 районів у 16 областях, зокрема на Донеччині

donbass-today.com

Комітет Верховної Ради підтримав перейменування понад 150 населених пунктів та 7 районів у 16 областях, зокрема на Донеччині

Комітет Верховної Ради України підтримав перейменування понад 150 населених пунктів та 7 районів, назви яких містять символіку російської імперської політики або не відповідають стандартам державної мови. Зокрема йдеться про 34 населених пункти Донецької області. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

«На засіданні 10 квітня 2024 року Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув пропозиції органів місцевого самоврядування, військових адміністрацій населених пунктів та рекомендації Українського інституту національної пам’яті, Національної комісії зі стандартів державної мови щодо перейменування окремих населених пунктів та районів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Комітетом підтримано перейменування 3 міст, 149 селищ та сіл, а також 7 районів у 16 областях України, зокрема в Донецькій. Далі перейменування має затвердити Верховна Рада.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що на виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» в Покровській громаді перейменовано 270 вулиць та інших об’єктів.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
1 мая 2024

Другие новости

Больше новостей