Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Зеленський провів розмову з новим премʼєром Ірландії

shev.org.ua

Зеленський провів розмову з новим премʼєром Ірландії

Зеленський поговорив з премʼєром Ірландії / Фото: Офіс президента України

Сторони обговорили безпекові питання.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новообраним прем’єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом, під час якої сторони обговорили можливе підписання безпекової угоди.

Про це голова держави повідомив у своєму телеграм-каналі.

“Під час розмови із Саймоном Гаррісом привітав його з обранням на посаду Прем’єр-міністра та подякував Ірландії за незмінну підтримку України”, – написав Зеленський.

Президент заявив, що участь Ірландії в імплементації нашої Формули миру та запросив Прем’єр-міністра відвідати Глобальний саміт миру, який відбудеться незабаром.

“Також наголосив на необхідності почати двосторонні переговори щодо українсько-ірландської угоди про безпеку в межах Вільнюської декларації “Великої сімки”, – йдеться у заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що наразі немає дипломатичних засобів, які б змусили президента-диктатора Росії Володимира Путіна припинити війну проти України.

Крім того, ми раніше інформували, що Болгарія схвалила фінансову допомогу Україні, щойно до влади став новий міністр оборони країни.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024