Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Комітет ВР затвердив текст законопроєкту про мобілізацію до другого читання

mig.com.ua

Комітет ВР затвердив текст законопроєкту про мобілізацію до другого читання

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки завершив напрацювання до другого читання законопроєкту про мобілізацію. Документ готовий до розгляду в залі парламенту.

Джерело: секретар оборонного Комітету ВР Роман Костенко (фракція “Голос”)

Пряма мова: “Щойно рекомендували Верховній Раді ухвалити законопроєкт про мобілізацію в другому читанні. 13 членів комітету проголосували за, 5 – утрималися”.

За словами депутатки Ірини Фріз, комітет ухвалив рішення рекомендувати прийняти його в цілому. “За” – 13, “утримались” – 5.Вона також зазначила, що комітет більшістю голосів підтримав ініціативу Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського і зняв з розгляду норму про звільнення з військової служби через 36 місяців.

“До прикінцевих положень додано Кабміну: розробити і внести на розгляд Верховної Ради України законопроєкт щодо вдосконалення механізмів ротації військовослужбовців в умовах дії воєнного стану, їх звільнення та медико-соціальної реабілітації”, – написала Фріз у Facebook.

Окрім цього, за словами депутатки, були скасовані попередньо схвалені мотиваційні норми:

“Щодо надання консульських послуг за кордоном. Протягом 60 днів з моменту вступу в дію Закону здійснюються за умови одночасного оновлення персональних даних в консульських установах. Згідно з нормою про обов’язок всіх громадян України оновити свої персональні дані в умовах воєнного стану”, – написала вона.

Депутатка також описала “мотиваційний пакет”, який міститься у законопроєкті:

“З певними запобіжниками, але не порушуючи права громадян, в чіткій співпраці з громадськими об’єднаннями, встановлено норми до догляду за особами з інвалідністю І,II, III”, – додала Фріз.

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3850477-komitet-vr-zatverdiv-tekst-zakonoproektu-pro-mobilizaciu-do-drugogo-citanna.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
1 мая 2024

Другие новости

Больше новостей