Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Сьогодні у Львові прем’єра вистави «Птахи». Новокаховчани, які надали для події свої історії, будуть присутні в залі

mig.com.ua

Сьогодні у Львові прем’єра вистави «Птахи». Новокаховчани, які надали для події свої історії, будуть присутні в залі

У новій виставі «Птахи», яка має сьогодні прем’єру у Театрі Лесі Українки використані документальні інтерв’ю мешканців Нової Каховки.

Чому режисер Dmytro Zakhozhenko вирішив додати їх до постановки?

Для Дмитра це дуже особиста історія. Він сам з Херсонщини і йому не байдужа доля цього регіону.

Інтервʼю новокаховчан, які зібрала драматургиня Nina Zakhozhenko [її п’єса «Сім перших робіт Аліни» рік тому з’явилася на сцені театру-лабораторії VIE], розповідають про те, яким було місто до окупації, для чого його було створено. Діляться спогадами та дослідженнями про те, як будувалася Каховська ГЕС і про момент страшної катастрофи – її підриву.

У «Птахах» ці інтервʼю прозвучать із вуст акторів та актрис. “Ми нічого не додавали і не змінювали у них. Це документ, який лишається, щоб свідчити”. А ті, хто мав сміливість розповісти про свою любов до рідного міста та свій біль від розлуки із ним, будуть на прем’єрі сьогодні…

“Ми вдячні за сміливість поділитися своїми спогадами архітекторці Лізі Евсеєвій, журналістці Анні Лодигіній, художнику Олегу Сагайдаку, мешканці Нової Каховки пані Валентині і ще одній відважній жінці, імені якої не називаємо задля її безпеки, бо вона знаходиться в окупації”, – розповідають у театрі.

Вистави мають відбутися 7 та 21 квітня.

Квитки: https://lviv.kontramarka.ua/uk/premera-ptahi-90923.html

…«Птахи» – одна з найвідоміших п’єс Арістофана. Гротескна комедія про афінян і Царство Птахів з хепіендом і подарованими крилами людині.

У режисурі Dmytro Zakhozhenko – все не так солодко. Птахи – вже не наївні створіння. Звівши власне місто, вони стають емансипованими. Птахи міркують про демографічну кризу, читають стендап, жаліються на інфляцію та відмовляються висиджувати яйця.

Щоб жити у сучасному світі, вони уподібнюються людям. Але чи добре бути людиною? Чи варто бути людиною?

3 вражаючі факти про нову постановку «Птахи» Dmytro Zakhozhenko

У сценографії використана металева конструкція, яка важить понад 300 кг і заввишки 4 метри.

Для постановки були створені маски за подобою червонокнижних птахів, які розробляла Ольга Карпів разом зі своєю командою.

У виставі буде чотири тисячі пластикових стаканчиків (так, це вистава про екологію)

На відео чутно апокаліптичну музику від композиторів Volodymyr Pomirko та Oxana Cymbalist.

Квитки: https://lviv.kontramarka.ua/uk/premera-ptahi-90923.html

Проєкт «Птахи» реалізується Театром Лесі Українки, та співфінансується програмою ZMINA: Rebuilding, створеною за підтримки Європейського Союзу European Union in Ukraine в рамках спеціального конкурсу заявок на підтримку українських переселенців та українського культурного і креативного секторів, за підтримки МБФ «ІЗОЛЯЦІЯ» IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives., Trans Europe Halles Trans Europe Halles та Malý Berlín Malý Berlín.

За матеріалами відкритих Інтернет-джерел

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024

Другие новости

Больше новостей