Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Чоловіків з 25 років викликатимуть до ТЦК для уточнення облікових даних, проходження медогляду та оформлення документів

donbass-today.com

Чоловіків з 25 років викликатимуть до ТЦК для уточнення облікових даних, проходження медогляду та оформлення   документів

До ТЦК та СП викликатимуть чоловіків, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку. Про це повідомляють у Генеральному штабі Збройних Сил України.

«Територіальними центрами комплектування буде здійснюватися виклик громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку, для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів», – йдеться в повідомленні.

Це відбуватиметься після набрання чинності Законом України від 30 травня 2023 року №3127-IX «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», яким зменшено вік перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років.

Зокрема, громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов’язаних.

2 квітня поточного року зазначений Закон підписав Президент України. Документ набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

У Генштабі ЗСУ нагадали, що законопроектом про щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку, ухваленим Верховною Радою в першому читанні, передбачено скасування строкової військової служби та введення замість неї базової військової служби та базової загальновійськової підготовки. Зокрема передбачається можливість вибору призовниками року проходження базової військової служби до досягнення ними 24-річного віку.

«Враховуючи зазначене, перебування громадян на військовому обліку призовників до досягнення ними 27-річного віку втратило актуальність та було зменшено до 25 років», – зазначають у Генштабі.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 7 лютого 2024 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт щодо військової служби, мобілізації та військового обліку. Зараз мобілізаційний законопроєкт готується до другого читання.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024

Другие новости

Больше новостей