Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Верховній Раді готується до другого читання законопроєкт №10449 щодо військової служби, мобілізації та військового обліку

donbass-today.com

У Верховній Раді готується до другого читання законопроєкт №10449 щодо військової служби, мобілізації та військового обліку

У Верховній Раді України готується до другого читання законопроєкт №10449 щодо військової служби, мобілізації та військового обліку. Про деталі мобілізаційного законопроєкту розповіли в Міністерстві оборони України.

«Мобілізація пропонується від 25 до 60 років», – зазначають у Міноборони.

З 2025 року у вищих навчальних закладах запроваджується базова військова підготовка.

Від проходження базової військової підготовки в університетах звільняються деякі категорії громадян:

Замість строкової запроваджується базова військова служба на термін 5 місяців у мирний час і 3 місяці – у воєнний. Її має пройти кожен чоловік у віці з 18 до 25 років. До базової військової служби не залучатимуться громадяни, які пройшли базову військову підготовку у вишах.

Громадяни з 18 років можуть обрати час проходження базової військової служби.

Також передбачається, що громадяни з 18 років, незалежно від проходження базової військової підготовки чи служби, отримають відстрочку від мобілізації до досягнення мобілізаційного віку.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 7 лютого Верховна Рада України прийняла в першому читанні урядовий законопроєкт №10449 щодо військової служби, мобілізації та військового обліку. Зараз Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглядає внесені правки.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
1 мая 2024

Другие новости

Больше новостей