Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

"Як розлучитися перебуваючи за кордоном?", - поширене питання, з якими стикаються у Корабельному суді

korabelov.info

Як розлучитися перебуваючи за кордоном?, - поширене питання, з якими стикаються у Корабельному суді

Щоденно працівники суду стикаються з безліччю питань, серед яких одним з найпоширеніших є розірвання шлюбу, про це повідомляє пресслужба Корабельного районного суду міста Миколаєва.

Однак, у зв’язку з нинішнім воєнним станом, деякі запити набули нового спрямування. Багатьох цікавить, як правильно оформити розірвання шлюбу, якщо один із подружжя перебуває за кордоном.

У зв’язку з цим фахівці районного суду надали роз’яснення:

“Попри воєнний стан в Україні право на припинення шлюбу не може бути обмежено. Діють ті ж правила та норми, що були і до 24 лютого 2022 року”, – зазначають в повідомленні.

Якщо обидва з подружжя перебувають за кордоном і хочуть розлучитися та у них немає спільних неповнолітніх дітей, можна подати заяву про розірвання шлюбу до найближчої консульської установи України.

Якщо ж у подружжя є спільні діти або одна зі сторін не згодна розлучатись, такі спори вирішуються у судовому порядку на території України.

Це можна зробити у звичайному (“паперовому”) режимі, підготувавши позовну заяву до суду за місцем реєстрації відповідача або за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача, якщо на утриманні позивача є малолітні або неповнолітні діти.

Також це можна зробити за допомогою онлайн платформи Електронний суд. Але для цього треба мати електронний підпис.

Брати участь у розгляді справи можна через відеоконференцію з власних засобів зв’язку (для цього потрібен електронний цифровий підпис), або подати письмову заяву до суду про слухання справи за Вашої відсутності (за умови що суд не визнає вашу явку обов’язковою).

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
30 апреля 2024