Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Українська опера Chornobyldorf отримала Премію у Великій Британії

mig.com.ua

Українська опера Chornobyldorf отримала Премію у Великій Британії

Археологічна опера Chornobyldorf отримала Премію Королівського філармонічного товариства Великої Британії. Її автори – українські композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко, засновники франківського фестивалю сучасного мистецтва Porto Franko. Про це повідомляє https://postimpreza.org/

Ілля – запорожець за походженням. Разом із Романом Григорівим вони провели рік тому неймовірну зустріч ПерепоVIEдаки про сучасну оперу у театрі VIE.

“Нам час сприймати культурні нагороди на рівні зі спортивними. Бо насправді це не персональна відзнака, це відзнака країни. Я те саме Альоні Каравай казав, коли вона отримала європейську культурну премію KAIROS у Німеччині. Такі речі треба діставати на загал і пишатися ними, бо це – справжнє підтвердження нашої стійкості і відповідальності за культурне життя держави”, – каже уродженець Івано-Франківська композитор Роман Григорів.

А Ілля Разумейко констатує: “Оскільки подібні питання із року в рік лунають після кожної міжнародної нагороди/успішних гастролів, хочу одразу надати вичерпну відповідь… Отже, повний список того, що зміниться в Україні для нашої з Roman Grygoriv та Olia Diatel професійної діяльності (створення сучасних опер), після того як Чорнобильдорф оголошено найкращою британською оперою 2022-2023 за версією Royal Philarmoniс Society Award, організації, яка колись замовила Бетговену 9-ту симфонію…” – і ставить у перелік пусті рядки коментарю.

Між тим, конкурентами Chornobyldorf були: опера «Діалоги кармеліток» режисера Баррі Коскі про страту черниці та опера «Невинність» у постановці Саймона Стоуна про стрілянину в школі.

Chornobyldorf розповідає «про нащадків людства, що вижили після серії катастроф, опиняються у постсуспільстві, світі після смерті капіталізму, опери та філософії. Мандруючи поміж руїнами атомних станцій, закинутих церков, театрів та галерей, вони намагаються відтворити втрачену цивілізацію за допомогою археологічних перформансів-ритуалів».

Твір вже отримав п’ять нагород театрального фестивалю-премії ГРА та ввійшов до шістки найкращих опер та музично-театральних перформансів за версією Music Theater Now.

Прем’єра Chornobyldorf у Великій Британії відбулася на фестивалі Huddersfield Contemporary Music Festival. Також оперу показали у Нідерландах, Австрії, Італії, Литві та США.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024

Другие новости

Больше новостей