Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Державний оператор тилу укладатиме договори із постачальниками без застосування Prozorro

glavnoe.in.ua

Державний оператор тилу укладатиме договори із постачальниками без застосування Prozorro

Для того, щоб забезпечення Збройних сил України харчуванням відбулося вчасно, Державний оператор тилу (ДОТ) укладатиме договори із постачальниками в межах чинного законодавства без застосування електронної системи Prozorro.

Про це йдеться у релізі ДОТ, наданому у розпорядження Укрінформу.

Зазначається, що зараз ключова задача ДОТ – забезпечити безперервність постачання продуктів харчування для військових з другого кварталу.

«Щоб забезпечення було вчасним, будемо укладати договори з постачальниками в межах чинного законодавства без використання електронної системи Prozorro», – сказав гендиректор «Державного оператора тилу» Арсен Жумаділов.

В установі вважають, що підвищення керованості, підзвітності та прозорості процесів досягатиметься за рахунок ІТ-системи для збору заявок на поставку продуктів харчування військовим частинам, розробленої командою ДОТ.

У ДОТ розповіли, що 6 березня на Prozorro мали відбутися переоголошені аукціони на закупівлю харчування для ЗСУ.

«Проте в останній момент аукціони були скасовані через те, що майже всі учасники відкликали свої пропозиції після того, як Київський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову щодо оскарження вимог, встановлених у проєкті договору ДОТ про закупівлю продуктів харчування для ЗСУ», – поінформували у пресслужбі.

Зазначається, що напередодні (цього – ред.) один з найбільших постачальників харчування для Міноборони – компанія «Атомсервіс» – направила листа на адресу міністра оборони Рустема Умерова, його заступника Дмитра Кліменкова та Жумаділова, у якому попросила змінити тендерні умови.

За словами членкині Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України Тетяни Ніколаєнко, «Атомсервіс» пригрозив не вийти на наступні торги, якщо в них не будуть змінені умови участі.

«Постачальників категорично не влаштовує, що заявки від частин тепер збиратиме ДОТ, а не вони самі – напряму від частин. Бо саме завдяки прямому отриманню заявок з частин їм вдається красти гроші. І слідчими ДБР, і Нацполіцією вже зараз зафіксовані факти, що і «Атомсервіс», і «Гранд Консалт» виводили гроші за фальшивими накладними. Лист від цих постачальників – це шантаж держави, вони вимагають залишити тільки ті умови, за якими продовжуватимуть викрадати гроші. А у заручниках в цьому шантажі – армія», – сказала вона.

За її словами, надзвичайно важливо, щоб «Державний оператор тилу» зараз міг акумулювати запити військових частин: «Так левова частка корупційних ризиків будуть нівельовані».

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024