Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Запорізькі медійники на війни: сьогодні – День військового журналіста України

mig.com.ua

Запорізькі медійники на війни: сьогодні – День військового журналіста України

Сьгодні, 16 лбтого, в Україні вперше відзначають День військового журналіста.

З нагоди цього у Запорізькому центрі журналістської солідарості вшанували колег-військовиків. Також військовим ждуналістам та нашим захисникам передали малюнки юних запоріжців, що брали участь у дитячому конкурсі «Завдяки тобі я творю».

А в самому ЦЖУ розширили фотовиставку «Запорізькі журналісти на війни», доповнивши її новими світлинами журналістів-фронтовиків та колег, які ведуть зйомки чи пишуть матеріали з прифронтових територій та на з нульової позначки.

На прямой зв’язок з місцевими медіниками, які зібралися у Центрі, вийшли наші військкори, члени НСЖУ – прес-офіцер 15 полку Нацгвардії України Богдан Василенко та співробітник Центру досліджень воєнної історії Генерального штабу ЗСУ Ігор Громов.

Дякуючи колегам за привітання, Ігор Громов, зокрема, сказав:

-Хочу відзначити, що обласна організація НСЖУ з перших днів війни стала єдиним центром у Запоріжжі, який згуртував журналістів, скоординував і об’єднав їх зусилля. А згодом саме тут відкрили Центр журналістської солідарності, де всі колеги можуть не тільки збиратися на заходи, працювати, але й отримати допомогу в акредитації для поїздок на прифронтові території і на передову лінію, і що дуже важливо – одержати для цих поїздок захисне спорядження. Отже, будуть убезпечені при виконанні свого професійного обов’язку, а він у нас з вами спільний – писати і показувати правду про цю війну, про злочини ворога і про героїзм захисників. Бо журналісти нині – і бійці, і літописці історії.

Про значення роботи військового кореспондента розповів колегам Богдан Василенко. До того, як стати прес-офіцером Нацгвардії України, він півроку воював на передовій і саме тоді створив цикл розповідей про страшні реалії війни.

На жаль, не зміг взяти участі в зустрічі навіть в режимі он-лайн Руслан Ткачук, прес-офіцер одного з полків ЗСУ, який нині воює на Запорізькому напрямку, бо там нині дуже гаряче.

Честь і шана журналістам, які продовжують працювати на передовій. Вічна пам’ять українським військкорам, життя яких забрав ворог.

Фото Юрія Зелинського

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024

Другие новости

Больше новостей