Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Споживання е/е дещо зросло, але ресурсу мереж вистачає – “Укренерго”

mig.com.ua

Споживання е/е дещо зросло, але ресурсу мереж вистачає – “Укренерго”

Споживання електроенергії через потепління тримається на доволі низькому, як для зими, рівні, вироблюваного ресурсу вистачає, загальна пропускна спроможність високовольтних мереж достатня для покриття попиту, повідомила НЕК “Укренерго”.

НАСЛІДКИ АТАКИВ ніч на 13 лютого ворог знову завдав удару БпЛА по енергетичним об’єктам на Дніпропетровщині. Пошкоджено обладнання однієї з теплових електростанцій (ТЕС). Електропостачання споживачів не переривалось, застосування будь-яких графіків відключень не прогнозується. Зафіксовано порушення в теплопостачанні м. Дніпро.

МЕРЕЖІ УКРЕНЕРГО ТА ОБЛЕНЕРГОЧерез пошкодження на ТЕС односторонньо вимкнулись одна магістральна повітряна та одна кабельна лінії НЕК «Укренерго».Загальна пропускна здатність високовольтних мереж «Укренерго» достатня для покриття наявного попиту.В Дніпропетровській області відновлено живлення 69 657 споживачів, які були знеструмлені під час попередніх атак на енергетичну інфраструктуру регіону. На ранок через бойові дії знеструмлено 52 споживачі в Нікопольському районі.В Харківській області триває відновлення електромереж на вулицях, які постраждали під час атаки на нафтобазу. Через бойові дії та з інших причин на ранок без світла залишаються 354 населені пункти. Є нові пошкодження через обстріли в мережах Дніпропетровської, Донецької, Харківської областей.У зв’язку з підтопленням знеструмлено 24 споживачі в Закарпатській області. З технічних причин є відключення в Дніпропетровській, Київській, Чернігівській областях. Тривають ремонтні роботи.

СПОЖИВАННЯЧерез потепління споживання продовжує триматись на досить низькому, як для зими, рівні.Вчора, 12 лютого, добовий максимум споживання був зафіксований близько 10:00. Його рівень був на 5% нижче, ніж у попередній робочий день – п’ятницю, 9 лютого.Сьогодні, 13 лютого, станом на 09:30 рівень споживання електроенергії на 0,4% вищий за відповідний показник 12 лютого.

ВИРОБНИЦТВО ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇЕлектроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Дефіцит в енергосистемі не прогнозується.Протягом доби на теплових електростанціях в аварійний ремонт виведено 1 енергоблок.

ЕКСПОРТ/ІМПОРТЕкспорт сьогодні здійснюється в нічні та денні години в Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг 2 314 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 240 МВт.Імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та вечірні години з Словаччини, Румунії та Молдови.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024