Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Генсек НАТО жорстко відреагував на слова Трампа про залякування союзників

mig.com.ua

Генсек НАТО жорстко відреагував на слова Трампа про залякування союзників

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що Альянс захищатиме всіх своїх союзників у разі нападу та розкритикував заяви, які ставлять це під сумнів.

Джерело: “Європейська правда” з посиланням на коментар Столтенберга, який наводять низка західних ЗМІ, серед яких The Guardian

Деталі: Генсек зазначив, що НАТО і готовий, і спроможний захищати усіх союзників у разі агресії, і будь-який напад на країну НАТО отримає об’єднану і потужну відповідь.

Пряма мова: “Будь-які припущення, що союзники не будуть захищати одне одного, підривають усю нашу безпеку, у тому числі США, та підвищують ризики для американських та європейських військових.

Розраховую на те, що незалежно від того, хто переможе (на виборах президента – ред.), США залишаться сильним і відданим союзником НАТО”.

Що передувало: Дональд Трамп на передвиборчому заході розповів, як погрожував союзникам “заохотити Росію” до агресії проти них, щоб змусити їх збільшити внески у колективну безпеку.

Президент Європейської ради Шарль Мішель назвав слова Трампа безвідповідальними.

https://www.pravda.com.ua/news/2024/02/11/7441390/

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024