Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

З Києва до Лондона: представники заповідника «Києво-Печерська лавра» спілкуються із Victoria and Albert Museum

mig.com.ua

З Києва до Лондона: представники заповідника «Києво-Печерська лавра» спілкуються із Victoria and Albert Museum

Делегація Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» прибула до Лондона з робочим візитом, метою якого є започаткування спільного культурного проєкту з Victoria and Albert Museum, де зібрано найбільшу у світі колекцію творів декоративно-прикладного мистецтва, – таку інформацію маємо на сторінках НЗ КПЛ у соцмережах.

Представники України у складі генерального директора Заповідника Maxym Ostapenko та його радниці Svitlana Kotliarevska, кураторки проєкту, поспілкувалися з представниками музею, ознайомилися з унікальними експонатами, обмінялися досвідом у галузі збереження та консервації культурної спадщини.

Делегація заповідника ознайомилася з роботою майстерні консервації металевих виробів, де провідні фахівці Педро Ґаспар, Зої Аллен та Катріна Редман розповіли про свою роботу та поділилися здобутками з учасниками.

Джоанна Норман, директор дослідницького інституту Музею Вікторії та Альберта, ознайомила делегацію з процесом дослідження та його впливу на загальний розвиток музею.

Вернон Реплі, директор програми Cultural in crisis, розповів про інструменти щодо роботи зі збереження культурної спадщини. Водночас фахівці обговорювали етапи та напрями роботи у сфері культури під час кризових ситуацій.

Svitlana Kotliarevska повідомила, що нині вже триває діалог з британськими колегами щодо створення навчального осередку:

“Ми плануємо розробити навчальну програму, щоби спільнота більше знала про історичний компонент нашої діяльності. Якщо ми говоримо, наприклад, про Царські врата, то треба розуміти їх історичну і художню значущість, якщо про храм, то треба знати історію його заснування та функціонування”, – зазначила радниця очільника заповідника.

Цей культурний обмін сприятиме зближенню України та Сполученого Королівства і налагодженню роботи щодо реалізації спільних проєктів, – впевнені члени делегації та вдячні за сприяння у реалізації зустрічі ГО Офіс на Банковій, Denis Rozov, Rashad Tagiyev, Alisa Lialina, Embassy of Ukraine to the UK.

Також висловлена велика подяка науковцям за підготовку матеріалів та міжнародному відділу Заповідника.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024