Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Запоріжжі запрацював дводенний безкоштовний табір для підлітків

mig.com.ua

У Запоріжжі запрацював дводенний безкоштовний табір для підлітків

Доки одні зайняті настільними іграми, інші – поринули у творчість.

Таке дозвілля у дводенному таборі організували благодійники фонду «Схід-SOS» для підлітків від 10 до 13-ти років. Головна мета такого відпочинку – допомогти дітям відволіктися та впоратися з труднощами, пов’язаними з війною чи стресовими ситуаціями.

Подія реалізована в рамках проєкту «Психосоціальна підтримка сімей в Україні» від благодійного фонду «Схід-SOS». Під час відпочинку для дітей провели заняття з арттерапії та рефлексії. Про це повідомив сайт https://zp.gov.ua/news.

– Цей проєкт направлений на полегшення психоемоційного стану дітей: щоб вони могли позбутися своїх психологічних блоків, комплексів. Тут дітки з міста, а також ті, хто має статус ВПО з тимчасово окупованої частини області. Ми намагалися об’єднати ці категорії, аби дати можливість їм познайомитися між собою і знайти нових друзів, – розповіла менеджерка безпечного простору для жінок та дівчат «Затишно space» Людмила Остапенко.

Відпочиває у таборі і тринадцятирічна Поліна. Дівчина переїхала до Запоріжжя з Оріхова. Розповідає, що останнім часом їй не вистачало живого спілкування, тому тут із задоволенням проводить час у колі нових друзів.

– Тут дуже комфортна атмосфера, хороші люди люди, привітні робітники, які до нас дуже добре ставляться. Ще тут дуже смачна їжа і багато різних ігор, майстер-класів… Я вже знайшла собі компанію, знайшла подругу. Є люди, з якими можна обмінятися телефонами, поговорити на свої теми. Дуже багато розміючих людей тут є, – розповіла учасниця табору Поліна.

Загалом до роботи табору долучилися 30 підлітків. Відчути себе у безпеці та поділитись емоціями дітям допомагають фахівчині з безпечного простору для жінок та дівчат «Затишно space», які мають психологічну освіту.

– Головна мета – дати дітям насолодитися процесом. Не тільки весело провести час, а й розслабитися, прожити свої емоції, дозволити собі бути такими, якими вони є. Ми спілкуємося, ми граємо в цікаві психологічні ігри, які направлені на взаємодію, співпрацю в команді, на самопізнання дітей. На те, щоб вони вчилися безпечно проявляти свої емоції і не забороняти їх собі, – пояснила психологиня безпечного простору для жінок та дівчат «Затишно space» Світлана Купаниця.

У дводенному таборі вже планують продовження. Форму на реєстрацію можна буде знайти найближчим часом в соцмережах простору «Затишно space Запоріжжя». Участь безкоштовна.

Табір організовується у межах проєкту «Психосоціальна підтримка сімей в Україні», що реалізується благодійним фондом «Схід SOS» та Libereco.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024