Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Путін передав США сигнали про готовність до переговорів щодо України, — Bloomberg

fraza.com

Путін передав США сигнали про готовність до переговорів щодо України, — Bloomberg

Президент країни-агресора РФ Володимир Путін по непрямих каналах передав США сигнал про можливі переговори щодо України, у тому числі щодо майбутніх заходів безпеки для країни. Про це 25 січня написало Bloomberg із посиланням на неназвані джерела у Кремлі.

За їхніми словами, ці сигнали були передані високопосадовцям у грудні 2023 року через посередника. Співрозмовники агентства зазначили, що Путін, можливо, готовий припинити наполягати на нейтральному статусі України і навіть зрештою відмовитись від протидії можливому членству країни в НАТО, загроза якого була головним виправданням повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року.

Але, як зауважило Bloomberg, за це нібито доведеться заплатити ціну, яку Україна вже відкинула, — згоду на російський контроль над тимчасово окупованими територіями.

"Натяки на відкритість Росії до переговорів - навіть якщо вони нещирі - можуть посіяти розбрат серед союзників України, ізолювати Київ і підірвати зусилля президента Володимира Зеленського, спрямовані на те, щоб заручитися підтримкою його формули світу, яка передбачає повне виведення російських військ", - говориться у матеріалі.Неофіційні контакти за участю американських та російських посередників мали місце минулого року у спробах вивчити перспективи мирних переговорів між Україною та країною-агресором РФ, наголосило Bloomberg. При цьому американські чиновники постійно кажуть, що не вбачають ознак того, що Росія готова до серйозних переговорів.

"Натяки на відкритість Росії до переговорів - навіть якщо вони нещирі - можуть посіяти розбрат серед союзників України, ізолювати Київ і підірвати зусилля президента Володимира Зеленського, спрямовані на те, щоб заручитися підтримкою його формули світу, яка передбачає повне виведення російських військ", - говориться у матеріалі.

Неофіційні контакти за участю американських та російських посередників мали місце минулого року у спробах вивчити перспективи мирних переговорів між Україною та країною-агресором РФ, наголосило Bloomberg. При цьому американські чиновники постійно кажуть, що не вбачають ознак того, що Росія готова до серйозних переговорів.

Нагадаємо, у світі, і в Україні зокрема, все частіше говорять про можливість започаткування діалогу України та Росії за участю західних країн.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024