Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Вперше на запорізькій сцені пʼєса оскароносного Мартіна Макдонаха

mig.com.ua

Вперше на запорізькій сцені пʼєса оскароносного Мартіна Макдонаха

У рецензії на один з недавніх екранізованих творів цього автора театральний критик The New York Times Джесі Грін написав, що вона “ідеально підходить для наших несправедливих часів”.

З афіші одного з американських театрів

Що ж ми побачимо на сцені театру VIE?

3 та 4 лютого, о 16.00 – премʼєра драми «Самотній захід».

Втрата віри тягне за собою втрату надії та любові. Адже ця тріада не існує окремо.

Головні герої вистави «Самотній захід», брати Вален та Колмен, досягли середини життя та потрапили «у похмурий ліс густий». Вони не знають, як і навіщо далі жити, не розуміють що з ними буде. Брати вправні лише в одному – завзятому цькуванні один одного. І от серед них опиняється священник – отець Велш – людина, сповнена слабкостей та сумнівів. Але саме він намагається напоумити братів.

Це вистава про катастрофу та втрату життєвих основ із відкритим фіналом. Подивившись у це дзеркало, публіка сама вирішує, хто їй ближче: ті, хто намагаються щось змінити, чи ті, хто пливуть за течією.

Режисер – Віктор Попов

Вален Коннор – Андрій Лятуринський

Колмен Коннор – Андрій Верман

Отець Велш – Ростислав Анасійчук

Ґерлін Келігер – Ксенія Бойченко

Тривалість дві години (з антрактом)

Вікові обмеження – 18+ [у виставі лунає постріл]

Виставу «Каліка з острова Інішмаан» [Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки], що мала прем’єру чотири роки тому, я бачила восени 2022-го. Одну з головних ролей [Джонніпатінмайк] виконує наш, запорізький за походженням актор Анатолій Ященко. Там, крізь попелястий морок туману та безнадії проглядає світлий прояв любові, на яку вже й не сподівається головний герой, каліка Біллі Клейвен з острова Інішмаан.

Мартін Макдонах вже давно зациклений на найінтуітивніших, мстивих крайнощах людської поведінки – з рецензії на останній фільм, The Banshees of Inisherin [«Банши Инишерина»], із Коліном Фаррелом у головній ролі. І ще звідти ж: Мартін Макдонах повертається до міфічної грубої поезії своїх театральних робіт, щоб досліджувати людей, знищених як самотністю, так і рідством…

Тож, театр-лабораторія VIE [острів Хортиця, вул. Наукового містечка, 35].

Інфо та бронь: musin.zp.ua, за номером +38(095)776-54-32 [Telegram, WhatsApp, Viber]

Інеса АТАМАНЧУК

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
7 мая 2024