Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

"Все чьотко"? Мешканці Корабельного - про владу і проблеми району (опитування)

korabelov.info

Все чьотко? Мешканці Корабельного - про владу і проблеми району (опитування)

Що турбує мешканців Корабельного району Миколаєва та як люди оцінюють роботу районної адміністрації? Відповіді на ці питання шукала кореспондентка Кorabelov.info. Хочеться зазначити, що думки людей з цього приводу – надзвичайно різні.

Жінка, яка працює вчителем, зауважила, що для неї дуже важливо, щоб скрізь був порядок, чистота, рівні дороги. “Щоб я могла з візочком іти спокійно. Хочу, щоб були дерева, все зелене, красиве”.

“У нас – розвал, анархія… Все розвалено, все завалено сміттям… Чи бачу я роботу районної адміністрації? Я не знаю, чи бачу я її роботу, бо я без поняття, за що саме вони відповідають… Комунальники прибирають, якщо там щось сталось – приїздять, хоча б за це дякую, що не через 3 дні, а у той же день приїздять”, – додала вона.

Погані дороги є проблемою для багатьох опитаних. Особливо у віддалених куточках району. Але при цьому багато хто заявляє, що ремонт доріг зараз не на часі, адже у війну й інших проблем достатньо.

Читайте також:“Влада грається в небезпечну гру”: в Корабельному третій раз перекладають тротуарну плитку

Люди традиційно скаржаться на недостатню кількість робочих місць, засилля на вулицях небезпечних зграй бродячих собак, на відсутність питної води в кранах (це стосується всього Миколаєва), на проблеми з транспортом (тут вже Корабельний район – серед самих обурених).

“Застрелитися на зупинці?” або “Як завжди, тільки обіцянки”: ввечері транспорт зникає з Корабельного району

Та виявляється, є в нас і такі, хто скаржитися не звик і не збирається. Так, чоловік дуже похилого віку, набираючи на вулиці очищену воду, щоб тягнути її додому, заявив: «У меня проблем нет». Щоправда, зауважив про недоречність дуже вузеньких тротуарчиків з плитки вздовж проспекту, вважаючи їх велосипедними доріжками. “Они не годятся, а деньги ушли”, – каже дідусь.

Не знайшов, на що поскаржитися, і один з чоловіків середнього віку:

– Які проблеми Вас турбують у Корабельному районі?, – запитала його кореспондентка.

– Не знаю. Мабуть, ніякі. Все чьотко, все нормально, – відповів, здавалося би, позитивно налаштований перехожий.

Але щодо влади він не був таким поблажливим. На питання, “Як ставитеся до районної адміністрації?”, зазначив:

– О, погано. Нічого не роблять…

– Звертались колись до них?

– Та ні. Що до них звертатися? Нема сенсу.

Раніше повідомлялося:“Мы – только статисты”, – Цуканов о катастрофической ситуации с транспортом в Корабельном районе

Мати двох дітей каже, її основна проблема – непрацюючі навчальні заклади, адже жінка не має з ким залишити своїх маленьких шкільнят, щоб мати змогу працювати. Розповідає, що свого часу часто спілкувалась з адміністрацією району як представниця переселенців з Чорнобиля.

– Яка зараз робота адміністрації? Зараз війна, зараз багато чогось не зробиш… Багато чого не вистачає: дороги, навчальні заклади, те ж дозвілля для дітей. В Корабельному районі це все було на самопливі, тобто я не бачила, щоб допомагала коли-небудь саме адміністрація закладам позашкільним.

– А коли зверталися зі своїми проблемами до райадміністрації – вони Вам допомогли?

– Ні… Я людина, яка має двох живих здорових дітей. Я не маю таких пільг (крім пільги, що я сама евакуйована з Чорнобиля). Я не маю взагалі ніякої допомоги від адміністрації. Тому що: живі, здорові – все, витягуйте, як хочете, самі. Тому, вибачте, трошки так ображена на них.

Більш детально відгуки опитаних нами людей – у відеоматеріалі:

Кorabelov.info дякує за відвертість місцевим мешканцям та чекає ваших думок у коментарях!

Аліна Ковальчук

Читайте також:

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024