Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Кабмін затвердив порядок для обмеження продажу сигарет і алкоголю в Duty Free

mig.com.ua

Кабмін затвердив порядок для обмеження продажу сигарет і алкоголю в Duty Free

Уряд України затвердив порядок обміну інформацією між органами влади й магазинами Duty Free

Кабінет Міністрів на виконання Закону України обмежив продаж сигарет і алкоголю в дьюті-фрі на час воєнного стану, повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

У серпні 2023 року Верховна Рада проголосувала за тимчасову заборону продажу українських сигарет у магазинах безмитної торгівлі (дьюті-фрі) та запровадження лімітів на продаж інших сигарет та алкоголю в одні руки.

Закон передбачає, що на час воєнного стану у дьюті-фрі заборонено продавати більш як дві пачки сигарет і один літр міцного алкоголю на добу на одну людину – і лише за наявності паспорта.

Для алкоголю з вмістом спирту до 22% встановлюється ліміт у два літри.

За перевищення встановлених лімітів запроваджуються штрафи в розмірі від 800 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів (13 600 – 17 000 грн).

Закон набрав чинності 1 жовтня.

19 січня Кабінет Міністрів затвердив порядок обміну інформацією між Держприкордонслужбою, Податковою, Держмитницею та магазинами дьюті-фрі, який дозволить виконати вимоги закону.

https://biz.liga.net/ua/all/all/novosti/kabmin-zatverdyv-poriadok-dlia-obmezhennia-prodazhu-syharet-i-alkoholiu-v-diuti-fri

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024