Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Україна почала виробництво артсистем за стандартами НАТО

newssky.com.ua

Україна почала виробництво артсистем за стандартами НАТО

Ілюстративне фото

Він розповів, що вже розпочато комплектацію гібридних систем протиповітряної оборони (ППО), розширюється виробництво дронів і тепловізорів.

«Зараз ми переживаємо унікальний досвід переходу від стандартів радянської спадщини до стандартів НАТО і вже почали виробляти артилерійські системи за стандартами НАТО…Нам вдалося вдвічі збільшити виробництво боєприпасів. Це те, чому ми маємо приділяти найбільшу увагу», — сказав Камишін.

За його словами, потреба в компонентах, яких дуже бракує, закриватиметься шляхом створення спільних підприємств із зарубіжними партнерами.

Також Камишін наголосив, що Україна активно розвиває напрямок ППО, створюючи гібридні установки.

«Звичайно, будь-яка система ППО, якщо нову розвивати, потребує тривалого часу… І щоб не чекати роками, ми створили саморобну ППО. Взяли радянські компоненти і застосували західні ракети. Або, скажімо, брали західні ракети, західні пускові установки, до яких застосовували радянські ракети», — розповів Камишін.

Він висловив подяку європейським, американським стратегічним партнерам, які допомагали Україні з посиленням ППО. «Це допомогло нам врятувати життя», — констатував Камишін.

Крім того, за його словами, в Україні великими темпами розвивається виробництво дронів.

«Якби ви хотіли купити що-небудь, зроблене в Україні рік тому, вам би небагато вдалося. Були деякі марки, але достатньої майстерності не було. Цей рік (2023-й — ред.) довів, що ми цю індустрію побудували. І це стало видимою і важливою складовою оборонної промисловості. Ми виробляємо те, що працює в небі, на воді та під водою. Усе працює», — заявив міністр.

При цьому витрати на випуск дронів значно скоротилися: зокрема, на виробництво FPV-дронів вони впали з 1 тис дол до 500 дол. А найдешевші дрони, які виробляються в країні, коштують 300 дол.

Також в Україні розвивається і виробництво тепловізорів.

Більшість виробників, які працюють в оборонному секторі України, приватні: 190 із 200 компаній недержавної форми власності.

Читайте також на Newssky «Євросоюз почав працювати над пропозиціями щодо заморожених активів РФ в інтересах України» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024