Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Максим Кондратов – актор року за версією «Театрального риболова»

mig.com.ua

Максим Кондратов – актор року за версією «Театрального риболова»

“А ось це вже успіх! За версією «Театрального риболова» [а автор та ведучий цього порталу та інтернет-спільнот, театральний блогер, сертифікований коуч Сергій Винниченко – неабияка величина в театральному аналітичному просторі України], актором року названо нашого Максима Кондратова!”

Таку новину повідомила керівниця запорізького театру «СВіЯ» Світлана Ємець.

І це реально успіх і визнання. Вітаємо Макса! Вітаємо «Мотлох»!!!

Ну і всі йдемо на виставу «МОТЛОХ» в неділю о 17.00 в ПК «Титан».

Наведемо мікровступ Сергія Винниченка до оголошення переможця в номінації АКТОР року.

“Зі 178-ми переглянутих протягом 2023 року театральних робіт, звісно, бувало всякого. Щось проходило крізь пальці. Чимось насолоджувався. А ось про найсильніші враження й буде нижче.

Апріорна антипатія в мене до «брудних» вистав. Коли від самого початку – засмічена сцена. Або коли по завершенню безлад. Хоча, бувають й виключення, виправдані режисерськими задачами.

Виставу «Метелик з ослоферми номер п’ять» прийшов дивитися абсолютно з чистого аркуша, гадки не маючи ані про похідний твір, ані про Творче об’єднання «Мотлох» із Запоріжжя. Але заМОТЛОшений простір прямо стирчав на відкритій сцені ще до початку.

Моновистава почалася з загубленого блукали, який приставав до людей в кріслах у пошуках «Ослоферми №5». І ось, після блукань залою та інтерв’ювання глядачів Максим Кондратов опинився таки посередині влаштованого сценографічного розгардіяша.

З цього моменту почалась справжня рваніна. Зі здивовано-покерфейсним обличчям актор спершу переконав всіх у тому, що він Віслючок, а вже потому підсадив на думку, що саме час йому зрештою перетворитися на Метелика.

Постійна сценічна дія працювала на переконання в задуманому. Й крок за кроком з триколісного велосипедика, корита та легких рухів руками він заручився свідченнями свого Дідуся-Віслючка. Перед очима промайнув каскад з божевільних радіодіжєїв, гусені та інших населених персонажів тієї історії. При тому, що робота й досі продовжувала лишатися моновиставою. Гомерично смішною виставою.

Особисто розмазаним по кріслу лишився того моменту, коли актор запропонував глядачам долучитися до зворотного відліку магічного перетворення. «Один» – проговорили всі разом. Зраділа зала нарощувала свій темп: «Два-Три-Чотири-П’ять…» чулося єднання й дорослих і малих. «Два» – із мармуровою спокійністю продовжив Віслючок, переформатовуючи глядачів знову й знову.

Не лишилося у сценічному просторі жодного зайвого елемента. Використалося та зігралося все. А з першопочаткового мотлоху народилася крута вистава Творчого об’єднання «Мотлох».

Одним словом, мій вибір АКТОРА РОКУ – очевидний – Максим Кондратов”.

У номінації АКТОРКА року названо Вікторію Литвиненко, героїня вистави за п’єсою Катерини Пенькової «Марафон “російська рулетка”», в якій задокументовані жахіття Маріуполя під обстрілами «визволителів».

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024