Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

NASA відкладає висадку астронавтів на Місяць до осені 2026 року

mig.com.ua

NASA відкладає висадку астронавтів на Місяць до осені 2026 року

Програма NASA Artemis («Артеміда»), яка передбачає висадку астронавтів на Місяці в цьому десятилітті, може бути відкладена.

Як передає Укрінформ із посиланням на CNN, у NASA повідомили, що місія Artemis III з висадки людей на Місяць не буде реалізована щонайменше до вересня 2026 року, хоча раніше вона була запланована на 2025 рік.

Glenn Benson/NASA

Головною причиною відкладення місії називають затримки компанії SpaceX із розробки Starship – гігантської ракетно-космічної системи, яка має доправити астронавтів з місячної орбіти на південний полюс природного супутника. Два випробувальні польоти Starship у 2023 році закінчилися вибухами.

Крім того, необхідно вирішити питання доставки необхідної кількості палива для польоту на Місяць.

Віцепрезидентка SpaceX Джесіка Дженсен сказала журналістам у вівторок, що до лютого SpaceX може отримати необхідні регуляторні дозволи до третього випробувального польоту Starship.

Представники NASA зазначили, що також очікують затримок з розробкою скафандрів, які астронавти носитимуть під час перебування на Місяці. Саме підготовка SpaceX Starship та розробка скафандрів спричинили затримання місії Artemis III.

Крім того, повідомляється про проблемами з підготовкою капсули «Оріон», у якій перебуватимуть астронавти під час польоту. За даними NASA, теплозахисний щит, який оберігає «Оріон» від пожежі, при повторному випробувальному вході апарату в атмосферу Землі у 2022 році обвуглився й несподівано зруйнувався.

Також триватимуть роботи над системою життєзабезпечення капсули «Оріон».

Після Artemis III NASA має на меті запустити у 2028 році місію Artemis IV з відправлення астронавтів на космічну станцію Gateway, яка обертатиметься навколо Місяця.

Основна мета програми Artemis – забезпечити постійну присутність людини на Місяці.

Таке саме завдання поставив перед собою Китай, який планує висадити власних астронавтів на місячну поверхню до кінця десятиліття.

https://www.ukrinform.ua/rubric-technology/3811343-nasa-vidkladae-visadku-astronavtiv-na-misac-do-oseni-2026-roku.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024