Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Блінкен і Кемерон обговорили подальші зусилля США та Великої Британії щодо допомоги Україні

newssky.com.ua

Блінкен і Кемерон обговорили подальші зусилля США та Великої Британії щодо допомоги Україні

Держсекретар США Ентоні Блінкен

Як повідомляє Держдепартамент США, вони обговорили «подальші зусилля США та Великої Британії, спрямовані на допомогу Україні в її захисті від російської агресії», а також «конфлікт між Ізраїлем та угрупованням „Хамас“ (визнаним терористичним США та ЄС), необхідність поліпшення захисту цивільного населення і доставки гуманітарної допомоги цивільному населенню в Газі».

Крім того, сторони обговорили важливість колективних багатосторонніх дій для протидії загрозам глобальним інтересам, що виникають у зв’язку з нападами підтримуваних Іраном хуситів на комерційні судна в Червоному морі.

Ця розмова відбулася на тлі масованої російської атаки по Україні, внаслідок якої загинули пʼятеро людей, 130 постраждали.

Хусити, які контролюють північну частину Ємену, раніше оголосили, що включаються у війну з Ізраїлем, і будуть обстрілювати будь-які судна, що йдуть до Ізраїлю, з Ізраїлю або ж пов’язані з ним. Останніми днями обстріли з їхнього боку відбуваються майже щодня. При цьому атак також зазнають судна, які не мають стосунку до Ізраїлю. Представники хуситів пояснюють свої дії тим, що екіпажі цих суден не відгукнулися на виклики рацією.

Читайте також на Newssky «Єдиний в Україні виробник скляних ізоляторів для ліній електромереж перейде в управління держави» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024