Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

На Миколаївщині з 2024 року у школах за безпекою слідкуватимуть 38 поліцейських

korabelov.info

На Миколаївщині з 2024 року у школах за безпекою слідкуватимуть 38 поліцейських

У Миколаївській області в рамках реалізації нового проекту «Офіцер безпеки» у навчальних закладах з січня 2024 року будуть нести чергування 38 поліцейських. Про це на пресконференції 29 грудня розповів начальник Головного управління нацполіції у Миколаївській області Сергій Махно, передає видання ПН.

«На території Миколаївсько області ми запланували уже в січні виділити 38 працівників, які будуть займатися безпосередньо безпековим сердовищем на території шкіл. Офіцер безпеки знаходиться безпосередньо у приміщенні школи для того, щоб не допостутити прохід сторонніх осіб, які не пов’язані з навчальним процесом, окурім супроводжуючих дітей батьків та інших осіб, які надають свої послуги у нвачальному закладі. Завданням офіцерів безпеки є недопущення до школи осіб, які можуть пронести вибухівку, зброю, набої та інші небезпечні предмеьи, як можіть зашкодити дітям та іншим учасникам навчального процесу. Також будуть прийняти міри щодо відповідного облаштування закладів освіту. В першу чергу, це металеві рамки, ручні металошукачі, проведення огляду предметів, які приносять у навчальні заклади», – розповів Махно.

Вказані 38 працівників з ГУНП, патрульної поліції, поліції охорони, які заступлять на чергування у навчальних закладах Миколаївщини, пройшли узгодження у місцевих військових адміністраціях, управліннях освіти.

За словами Махно, ще не обов’язково в одній школі буде один поліцейський. Наприклад, якщо входів у приміщення декілька, то відповідно біля кожного буде офіцер безпеки. Невелику кількість залучених працівників Махно пояснив тим, що наразі йде лише запуск пілотного проекту, а також їх новий напрямок роботи не вплине на інші функції поліції.

Також буде оголошено набір на випадок розширення програми. Офіцери безпеки повинні пройти відповідну медичну та психологічну перевірку, пройти курс навчання протягом шести (п’ять місяців теоретичних та місяць практичних занять) місяців. Наразі є певні дискусї щодо наявності вогнепальної зброї у поліцейських в школах, хоча, по словам начальника ГУНП, більшість представників освітнього процесу підтримують наявність зброї у офіцерів безпеки.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024

Другие новости

Больше новостей