Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У 2023 році в перетині кордону відмовили понад 45 тисячам українців

korabelov.info

У 2023 році в перетині кордону відмовили понад 45 тисячам українців

У 2023 році в перетині державного кордону відмовлено більш ніж 45 тисячам українців, про що повідомив в ексклюзивному коментарі “Укрінформу” речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

“За 11 місяців у перетині державного кордону відмовлено більше 45 тисячам громадян України. Основна категорія – це чоловіки, які не підпадали під умови пропуску. У цьому списку є і держслужбовці”, – сказав речник.

За його словами, станом на сьогодні, 2 300 осіб з категорії держслужби або за певними посадами, які прописані в правилах перетину кордону, отримали відмову.

Демченко зауважив, що прикордонники щодня відмовляють 100-120 особам на виїзд з України. Це стосується і тих, хто слідує за системою “Шлях” як водії.

Речник уточнив, що прикордонники часто стикаються з тим, що особи, сподіваючись на наявність даних про них у системі “Шлях”, не дотримуються основної мети поїздки, прописаної у документах. Крім того, були випадки, коли особи, які слідували як водії, навіть не мали водійського посвідчення.

За словами Демченка, прикордонна служба веде активну роботу з викриття осіб, які спеціалізуються на переправленні ухилянтів.

Так, з початку дії воєнного стану викрито 340 протиправних груп у складі понад 930 осіб, які за кошти обіцяли і намагались переправити чоловіків через кордон.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
9 мая 2024