Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Газета New York Times подала до суду на розробників штучного інтелекту

glavnoe.in.ua

Газета New York Times подала до суду на розробників штучного інтелекту

Американська газета The New York Times подала до суду на Microsoft і розробників ChatGPT через використання штучного інтелекту їх матеріалів у навчанні чат-ботів, зокрема, із платної підписки.

Про це пише газета у своєму матеріалі.

У позові говориться, що дві компанії “прагнуть отримати безкоштовне використання величезних інвестицій The Times у свою журналістику, використовуючи їх для створення замінних продуктів без дозволу чи оплати”.

Корпорація Майкрософт має партнерські відносини з OpenAI, що дозволяє їй використовувати технологію ШІ, створену меншою компанією. Це також найбільший фінансовий спонсор OpenAI.

Хоча від OpenAI і Microsoft не вимагається жодної конкретної суми, New York Times заявила, що “прагне притягнути їх до відповідальності за мільярди доларів статутних і фактичних збитків, які вони винні за незаконне копіювання та використання унікальних цінних робіт The Times”.

Позов також вимагає знищення чатів та інших великих інструментів, які були навчені на статтях New York Times.

The New York Times зазначила, що у квітні спробувала врегулювати конфлікт у досудовому порядку – вона звернулася до Microsoft та OpenAI, висловивши стурбованість через використання своєї інтелектуальної власності та запропонувавши комерційні та технологічні засоби захисту своїх прав, у тому числі накладення обмежень на генеративний ШІ, але переговори результату не дали.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024