Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Пилосмок для кота, ноутбук для школярів… “Проліска-Запоріжжя” надала допомогу переселенцям

mig.com.ua

Пилосмок для кота, ноутбук для школярів… “Проліска-Запоріжжя” надала допомогу переселенцям

Сучасні меблі, побутова техніка та інформаційний простір. Понад 600 тисяч гривень склала загальна сума допомоги, яка була надана «Проліскою» за підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF) Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine місцю колективного проживання внутрішньо переміщених осіб (МКП ВПО), створеного на базі гуртожитку одного із відокремлених структурних підрозділів ЗНУ.

В рамках проєкту підтримки колективних центрів Гуманітарна місія “Проліска” обладнала МКП житлові приміщення МКП необхідними меблями та побутовою технікою, в тому числі технікою для приготування їжі, а також для прання, сушки та прасування речей. Також був створений інформаційний простір, в якому, завдяки наданому обладнанню є надійний інтернет, тож можна користуватися багатофункціональним пристроєм, планшетами та ноутбуками.

Попередньо команда “Проліска-Запоріжжя” відвідала МКП, де мешкає майже 100 ВПО, з метою дізнатися, як тут живеться вимушеним переселенцям, і як можна покращити ці умови.Пані Василина, з якою поспілкувалися співробітники “Проліски-Запоріжжя”, приїхала до обласного центру з передмістя, і дуже вдячна за наданий прихисток. Коли почала обживатися, побачила, що не вистачає побутової техніки. “Наприклад, дуже потрібен був пилосмок, бо зі мною мешкає великий пухнастик”, – пані Василина демонструє свого розкішного котика, – але грошей на таку покупку катастрофічно не вистачало».

Жінка звернулася по допомогу до різних гуманітарних організацій, і саме «Проліска» надала шелтеру потрібну допомогу. “Тепер я можу користуватися потрібної мені технікою. Як гарно, що є люди, які готові швидко допомагати!”, – розповідає пані Василина.А родина ВПО з м. Оріхів особливу подяку «Пролісці» висловила за інформаційний простір: «Моєму синові треба було продовжувати навчання, йому був потрібен ноутбук, доступ до інтернету та друкувальної техніки. Купити це самим було нереально дорого».

Надання допомоги триває!

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
7 мая 2024