Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

"Без нас нас женили", - мешканці Корабельного обурені переводом їхніх будинків до іншої керуючої компанії

korabelov.info

Без нас нас женили, - мешканці Корабельного обурені переводом їхніх будинків до іншої керуючої компанії

Мешканка багатоквартирного будинку в Корабельному районі міста Миколаєва Лідія Карабін разом з іншими б’є на сполох, повідомивши до інтернет-видання Кorabelov.info про незаконну, за її ствердженням, передачу прав на управління житловим фондом від однієї керуючої компанії до іншої.

“Ми, жителі будинку за адресою вул. Океанівська, 38, обурені неправомірним вчинком щодо примусового переміщення нашого будинку від КП ДЄЗ “Океан” до управляючої компанії “Комфортний район”, це все не на законних підставах! Інспектор відділу кадрів КП ДЄЗ “Океан” Білоножко Сніжана Ігорівна підробила документи, що начебто набрала 54% +1 голос мешканців за цей перехід. Але в нашому будинку на сьогоднішній день немає навіть 40% мешканців (інші зараз не проживають у своїх квартирах)… Взагалі не було проведено попередніх зборів із обговоренням такої пропозиції, немає ні протоколу із підписами власників квартир, ні калькуляції про надання послуг та ціни на оплату за квадратний метр площі…

На зборах із мешканцями в неділю, 17 грудня, а точніше на “зборищі”, яке провела Сніжана Білоножко, засвідчити щось на фото чи відео було неможливим: вона коло себе мала охоронця, який мені сказав, що якщо він побачить себе в пресі, то розіб’є мій телефон на моїй голові… (на що вже можна було викликати поліцію за фактом погроз і порушення прав мешканців, – прим. ред.). Сніжана Білоножко заявляє, що і в інших будинках, які відносилися до КП ДЄЗ “Океан”, вона має більше 50% мешканців, які надають згоду на вступ до компанії “Комфортний район”, – розповіла Лідія Миколаївна.

Редакція Кorabelov.info поспілкувалася із засновником і директором ТОВ “Управляюча компанія “Комфортний район” (зареєстрована 11.08.2021 р. за адресою м. Миколаїв, вул. Попеля, 162/2; із статутним капіталом 10 тисяч грн), і Володимир Вікторович Іванов розповів, що вони запрацюють в цьому офісі з самого початку 2024 року, і зараз вже частково житловий фонд, справами якого раніше керувало комунальне підприємство “ДЄЗ “Океан”, перейшов до них, а в подальшому вони сподіваються забрати на себе й інші будинки в Корабельному районі, і не тільки “океанівські”, а й від інших керуючих компаній. Але то буде, як вирішать жителі, – від них залежить.

За словами Володимира Іванова, для цього його працівники ходили до багатьох будинків, рекламуючи мешканцям свою компанію та агітуючи переходити до них. Мовляв, у них “все буде краще” (100% не гірше), і для цього начебто є достатньо спеціалістів. Про скарги мешканців і скандали навколо переходу до його УК Володимир Вікторович до нашого спілкування не чув.

На запитання, чи працює в них Сніжана Білоножко, директор “Комфортного району” відповів:

“Поки що не маємо такої працівниці. Хоча… Може, на півставки. Працює в нас у відділі кадрів.

Вона не може підробити підписи, бо вона їх не збирає. Це самі жителі збирають підписи – ініціативна група або комітет будинку, хто як. Потім передають їй, і вона вже має на руках ті документи”.

Але мешканці кількох будинків по вулиці Океанівській заперечують на це – мовляв, ніякої ініціативної групи в них не було, а по квартирах ходила, збираючи підписи, сама Сніжана Білоножко.

– Вона брехала людям, що ДЄЗ “Океан” буде ліквідовано, і тому треба переходити до нової компанії. Вводила мешканців в оману. А насправді, як нам повідомила депутатка міськради від нашого району, ніякої ліквідації комунального підприємства не передбачається, просто з його директором (Мосейко Ігорем Миколайовичем) не хочуть надалі підписувати контракт, термін якого збігає. Тож, просто може змінитися директор.

Коли люди питали в цієї Сніжани (яка наразі працює у відділі кадрів КП ДЄЗ “Океан”), чого це вона збирає підписи по квартирах, вона казала: “Я тут працюю, тому маю право”. В нашому домі вона проживає, але ж і по сусідніх домах сама ходила, там люди також скаржаться.

Тож, без відома людей по підробним документам шахраї в образі інспектора відділу кадрів КП ДЄЗ “Океан”, яка вступила в зговір із керівником УК “Комфортний район” та підробила підписи в протоколах на згоду до переходу мешканців будинку в їх компанію, вони порушують Закон України про приватну власність. І це не тільки по нашому будинку, мені сьогодні зателефонували люди із інших будинків і теж піднімають питання: яким чином без них їх женили???”, – розповіла Лідія Карабін.

“Хочеться запитати: до яких пір будуть принижувати гідність людей, які мають права самі вирішувати, куди їм іти??? Але фальсифікація зроблена, дякуючи Сніжані Білоножко… Ось яка махінаторка, по іншому не сказати. Що робити??? Може, на це повинен дати відповідь мер міста Миколаєва Олександр Федорович Сєнкевич та Департамент ЖКГ?”, – додає жінка.

Мешканці Корабельного району, що стикнулися із зазначеною проблемою, мають намір зустрітися з адвокатом, щоб подати позовну заяву щодо фальсифікації документів і витребувати для перевірки ті протоколи, в підписах під якими люди сумніваються (що 54+1% мешканців дали згоду на перехід до іншої УК”), а також передати через адвоката запит до Державного бюро розслідувань з цього приводу.

Нагадаємо, ми писали:

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024

Другие новости

Больше новостей