Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Запорізькі лікарні отримали омікронспецифічну вакцину від COVID–19

mig.com.ua

Запорізькі лікарні отримали омікронспецифічну вакцину від COVID–19

Фахівці Запорізького обласного Центру контролю та профілактики хвороб доставили у заклади охорони здоровʼя омікронспецифічну вакцину та медичні вироби для вакцинування від COVID–19.

Омікронспецифічна вакцина проти COVID-19 – це оновлена версія вакцини Comirnaty від американської компанії Pfizer, адаптована спеціально для захисту проти штаму “Омікрон”.

Ця вакцина використовується для отримання бустерних доз людям з груп високого ризику – віком 60+; вагітним, людям із серйозними або хронічними хворобами; імуноскомпроментованим дорослим, підліткам та дітям від 6 місяців та медичним працівникам.

У Запоріжжі наразі можна вакцинуватися від COVID–19 в 35-ти пунктах щеплення, адреси – за посиланням

За повідомленням МОЗ, нині на території України циркулює 17 субваріантів штаму “Омікрон”.

Саме цей штам фактично витіснив інші COVID–штами, зокрема “Дельту” та “Альфу”.

“У світі змінюється конфігурація вакцин, і загальна рекомендація сфокусована на використанні країнами омікронспецифічної вакцини, яка містить щонайменше кілька ключових компонентів штаму “Омікрон”.

Вона більш ефективна. Тому в Україну було доставлено чергову партію “омікронспецифічної”, – зазначають у МОЗ.

Україна отримала 203 тисячі доз такої вакцини у рамках міжнародної ініціативи “СOVAX”.

За словами заступника директора обласного центру контролю та профілактики хвороб Олександра Мащака, в області фіксується поступове збільшення захворюваності на ковід.

Переважно виявляють штам коронавірусу “Омікрон”.

Він протікає переважно як звичайна респіраторна хвороба і не викликає тяжкої кисневої залежності.

Однак залишається небезпечним для груп ризику: людей з патологіями, хронічними захворюваннями та ослабленим імунітетом віком від 60 років.

“Омікрон – це більш м’який штам, тим не менш, з початку сезону вже 8 людей загинуло від цієї інфекції – це були люди віком 70 років та більше”, – зазначає Олександр Мащак.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024