Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Запоріжжі планують перейменувати ще низку вулиць

mig.com.ua

У Запоріжжі планують перейменувати ще низку вулиць

У Запоріжжі продовжується перейменування вулиць, провулків та площ, назви яких пов’язані з росією та білоруссю. Так, у міськраді найближчим часом планують перейменувати ще низку вулиць у різних районах міста. Про це повідомили у міськраді. Назви для них мають обрати запоріжці. Для цього треба проголосувати в спеціальній гугл-формі на сайті установи.

Так, нові назви отримають вулиці Заслонова, Полєтаєва, Суліми, Державіна, Докучаєва та провулок Свірський, адже вони носять імена російських діячів.

Ще одна вулиця, яку планують перейменувати – вулиця 1905 року. Вона отримала свою назву у пам’ять про події демократичної революції 1905 – 1907 рр. У грудні 1905 р. розпочалося збройне повстання залізничників поблизу залізничних станцій міста Олександрівська.

Також нову назву пропонують обрати для вулиці Карборундна. Її назва жодним чином не пов’язана з росією. Адже вона була названа на честь карборунду – це неорганічна сполука кремнію з вуглецем. Хімічна формула SiC. У природі зустрічається у вигляді надзвичайно рідкісного мінералу – муассаніту. Порошок карбіду кремнію був отриманий в 1893 році. Використовується як абразив, напівпровідник, штучний дорогоцінний камінь.

З якої причини треба змінювати назву цієї вулиці – незрозуміло. Можливо, через складну вимову?

Ще хочуть перейменувати вулицю Річкова – задля унеможливлювання непорозумінь щодо назв вулиць Річкова і Річна. У міськраді пропонують перейменувати вулицю Річкову на вулицю Розмаринову – досить романтичний варіант.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024