Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Держаудитслужба через грубі порушення на тендерах вимагає розірвати договори з реконструкції водогону в Миколаєві

korabelov.info

Держаудитслужба через грубі порушення на тендерах вимагає розірвати договори з реконструкції водогону в Миколаєві

Реконструкція магістрального водогону у Миколаєві може затриматися на невизначений термін, оскільки Держаудитслужба знайшла порушення у діях чиновників Миколаївської обласної військової адміністрації у всіх тендерах, що відбулися. Аудитори вважають, що пропозиції переможців тендерів на 800 млн грн мали бути відхилені. Як повідомляє Nikcenter, Управління Південного офісу Держаудитслужби у Миколаївській області в останні дні листопада винесло рішення про наявність порушень у всіх 11 завершених тендерів з реконструкції водогону у Миколаєві.

Ще влітку чиновники Миколаївської ОВА оголосили 12 великих закупівель з реконструкції магістрального водогону. На ці роботи з держбюджету виділили 1,3 млрд грн, з них 700 млн вже надійшли до області.

Замовником робіт став департамент містобудування, архітектури та капітального будівництва Миколаївської ОВА (директорка Світлана Григор’єва – прим.).Результати трьох тендерів були одразу оскаржені в Антимонопольному комітеті одним з учасників, миколаївською компанією «ВіК технології».

Читайте також: Досягнення директора “Миколаївводоканалу”: непрозорі договори, новий будинок та донька на “Геліку”

Одну із закупівель вартістю 139 млн грн, на реконструкцію ділянки водогону Д 1000 мм по мікрорайону Богоявленський вже скасували після вимоги АМКУ. Ще одну скаргу у відомстві відхилили. У третьому тендері, після врахування зауважень антимонопольників, результати тендеру визнали вірними, про що днями повідомила Миколаївська ОВА.

Але водночас на сторінках тендерів у ProZorro з’явилися висновки моніторингу Держаудитслужби. Аудитори вважають, що у всіх 11 завершених закупівлях тендерна документація складена не у відповідності до закону. У кількох випадках висновок навіть містить вимогу щодо «притягнення до відповідальності осіб, якими допущено порушення».

У дев’яти випадках Держаудитслужба після перевірки вважає, що пропозиції переможців мали бути відхилені.

Йдеться про угоди з ТОВ «Одесаспеценерго» (7 договорів на 330 млн грн – прим. ) і одну угоду з ТОВ «Газводмонтаж» на 240 млн грн. Але у випадку з фірмою «Миколаївміськбуд» Михайла Жендубаєва аудитори наполягають саме на розірванні договору на 120 мільйонів, оскільки виправити порушення неможливо.

Боротьба миколаївської компанії за підряд

Нагадаємо, нещодавно голові Миколаївської ОВА Віталію Кіму та його підлеглим довелося відповідати на звинувачення журналістів у завищенні цін у кошторисах водогону на основні будівельні матеріали. Чиновники запевняли, що реальні ціни стануть відомі тільки після підписання актів виконаних робіт та будуть значно нижчими від кошторисних. Віталій Кім визнав часткове завищення цін, за його словами – через помилку з подвійним врахуванням інфляції.

Але досі на ProZorro відсутні ознаки перегляду цін контрактів із виправленням «подвійної інфляції».

Натомість чиновники департаменту містобудування швидко відреагували на загрозу втрати підряду ТОВ «Миколаївміськбуд».

У департаменті відповіли, що запропонували «Миколаївміськбуду» додаткову угоду про дострокове розірвання договору, але підрядник відмовився. У листі виконавця стверджується, що фірма вже закуповує необхідні матеріали.

Читайте також: Підлеглих Кіма звинуватили у “відкатах” при будівництві водогону для Миколаєва

Цікаво, що у багатомільйонних тендерах на реконструкцію водогону «Миколаївміськбуд» зміг надати єдине підтвердження аналогічного досвіду: субпідряд на 245 тис. грн.

ТОВ «Миколаївміськбуд» зареєстроване у 2018 році, має статутний фонд 1,5 млн грн. Наразі його єдиний власник – Михайло Жендубаєв, директор – Віктор Відін, брат колишньої начальниці управління комунального майна Миколаївської облдержадміністрації Ольги Відіної. Тодішня чиновниця «прославилася» скандалами із приватизацією комунального майна обласної ради, про що Nikcenter писав у матеріалі «Приватизація для «своїх»».

До недавнього часу Михайло Жендубаєв одноосібно володів ТОВ «Будівельна фірма «Споруда», директором якої теж був Віктор Відін. Ця компанія була одним з фаворитів управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрацїї, у 2019-2020 роках отримала бюджетних підрядів майже на 90 млн грн.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024