Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Окупанти понад п’ять місяців не віддають рідним для поховання тіла двох вбитих українських підлітків

mig.com.ua

Окупанти понад п’ять місяців не віддають рідним для поховання тіла двох вбитих українських підлітків

Російські окупанти вже понад п’ять місяців не віддають рідним для поховання тіла двох вбитих ними підлітків з проукраїнською позицією Тіграна Оганнісяна і Микити Ханганова.

Про це заявила голова Медійної ініціативи за права людини МІПЛ Ольга Решетилова у Скопʼє під час щорічної зустрічі Ради Міністрів ОБСЄ.

Правозахисниця закликала ОБСЄ втрутитися в ситуацію й домогтися від РФ повернення тіл підлітків.

Першим, хто відреагував на цей заклик, став посол США Майкл Карпентер.

“Ми закликаємо російську владу повернути тіла українських підлітків Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова в окупованому Бердянську”, – написав він на своїй сторінці у соцмережі Х.

МІПЛ звернулася до представників інших держав–членів ОБСЄ доєдналися до цієї ініціативи й тиснути на Росію всіма можливими способами.

Про вбивство двох підлітків із проукраїнською позицією Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова стало відомо 25 червня з повідомлень окупаційної влади Бердянська. За даними МІПЛ, їх вбили російські снайпери.

До цього хлопців уже затримували за “антиросійську діяльність”. МІПЛ писала про цю справу в матеріалі “Росіяни планують судилище над українськими дітьми. 16-річним Тіграну Оганнісяну та Микиті Ханганову погрожують 20 роками вʼязниці”.

За словами правозахисниці, слідчі слідкому РФ готували справу до суду, обвинувачуючи підлітків у підготовці диверсії.

Європарламент 15 червня 2023 року ухвалив резолюцію щодо українських підлітків, вимагаючи відпустити їх з окупованої території. Після цього обвинувачення їм розділили: Микиту мали обвинуватити в крадіжці, Тіграна – в диверсії.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024