Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Литва продовжить посвідки на проживання для українських біженців до 2025 року

mig.com.ua

Литва продовжить посвідки на проживання для українських біженців до 2025 року

Про це повідомляє національний мовник LRT із посиланням на керівницю литовського департаменту міграції Евеліну Ґудзінскайте.

Наступного тижня розпочнеться процес продовження тимчасових посвідок на проживання для військових біженців з України. Дозвіл на тимчасове проживання можна буде продовжити до березня 2025 року, каже Евеліна Ґудзінскайте, керівник департаменту.

Директорка Департаменту міграції Евеліна Ґудзінскайте / Фото Д. Умбрасас/LRT

“Дуже велика кількість українців отримали тимчасовий захист на термін до 4 березня 2024 року. Оскільки термін дії дозволів спливає, настав час подумати про їхню заміну. ЄС вирішив продовжити тимчасовий захист ще на рік, до березня 2025 року. Це означає, що всі українці, яким було надано тимчасовий захист, можуть продовжити свою посвідку на проживання ще на рік”, – прокоментувала Е. Ґудзінскайте.

“Наступного тижня ми оголосимо, що вже можна починати заповнювати онлайн-заявки на зміну цих дозволів і записуватися на прийом до Департаменту міграції”, – додала глава департаменту.

Вона зазначила, що з початку війни в Україні 24 лютого 2022 року Литва видала 46 000 цифрових дозволів на проживання на підставі тимчасового захисту.

“Щодня ми реєструємо нових воєнних біженців з України. Щодня це від 20 до 50 (осіб – ред.)”, – каже Е. Ґудзінскайте.

За даними Департаменту міграції, у Литві нині проживає понад 85 000 українців, які становлять найбільшу громаду іноземних громадян у країні. Однак більшість українців, які приїхали до Литви, не схильні звикати до життя в країні. За словами Е. Ґудзінскайте, більшість із них пов’язують своє майбутнє з Україною.

https://www.lrt.lt/ua/novini/1263/2140647/u-litvi-bude-prodovzheno-vnp-ukrayins-kim-voiennim-bizhentsiam-shcho-vazhlivo-znati

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024