Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Миколаївська ОВА та японська префектура Хіоґо підписали Меморандум

korabelov.info

Миколаївська ОВА та японська префектура Хіоґо підписали Меморандум

4 грудня 2023 року, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім та очільник префектури Хіоґо у Японії Сайто Мотохіко підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо допомоги у відновленні на основі Концепції Креативної реконструкції.

Підписання відбулося у рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва, про це 4 грудня повідомили в Миколаївській ОВА.

Меморандум передбачає, що префектура Хіоґо навчатиме фахівців з Миколаївської області у галузі «Протезна реабілітація». Також сторони продовжать обговорення та консультації щодо надання додаткової допомоги у відновленні, включаючи експертну підтримку японських партнерів.Сайто Мотохіко висловив сподівання, що досвід префектури Хіоґо стане у пригоді Миколаївській області, щоб подолати наслідки повномасштабного вторгнення.

“Ми солідарні з українським народом. Попри все ваш регіон розвивається і я радий нашій зустрічі, яка на жаль, проходить у дистанційному форматі. Ми створили комітет, в який входять експерти з різних галузей для обговорення можливостей застосування нашого досвіду в Україні. На початку нашої співпраці доволі важливим кроком є узгодження програми впровадження навчання для спеціалістів у сфері протезної реабілітації”, – сказав очільник префектури.

Як додав Сайто Мотохіко, для того, щоб належним чином забезпечити реалізацію даного проєкту, необхідно залучитися офіційною підтримкою уряду обох країн.

За словами Віталія Кіма, незважаючи на значні наслідки від російського вторгнення, Миколаївщина має великий потенціал для відновлення та розвитку.

“Наразі, майже після двох років війни, Миколаївська область – одна з найбільш постраждалих в Україні. Пошкоджено житловий сектор, освітню, медичну та критичну інфраструктуру, дороги та мости. Проте регіон має значний потенціал і ми зацікавлені в тому, щоб зробити все якісно, правильно та на довгі роки. Для цього нам потрібен ваш досвід, щоб не тільки відновлювати, а робити набагато краще, ніж було”, – запевнив начальник ОВА.

Також очільник області підкреслив, що перспективними напрямками співпраці можуть бути енергетична та будівельна галузі, відбудова закладів охорони здоров’я, забезпечення жителів області питною водою тощо.

Крім того, він повідомив, що вже є приклад успішної співпраці з Японією. Зокрема, за сприяння Посольства України в Японії Миколаївській області було надано дві установки для очищення води та генератори для їх роботи, а також понад 500 вогнегасників на суму 400 тисяч доларів. Все це успішно працює у Снігурівській територіальній громаді, яка перебувала під окупацією росії та найбільше в області постраждала внаслідок підриву армією рф Каховської гідроелектростанції.

Зазначимо, що на заході були присутні представники Регіонального офісу міжнародного співробітництва – заступник начальника ОВА Микола Марінов, директор департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОВА Олександр Корольов та керівник Миколаївського офісу UST – Ukraine Support Team Дмитро Тарасенко. З японської сторони доєдналися представники префектури Хьоґо та Комітету перегляду підтримки України на основі філософії креативної реконструкції.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024