Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Більшість вважає, що хабарі вбивають, але 13% миколаївців кажуть, що "допомагають виживати"

korabelov.info

Більшість вважає, що хабарі вбивають, але 13% миколаївців кажуть, що допомагають виживати

“Ваше ставлення до хабарів?”,– запитала редакція Кorabelov.info у миколаївців. Онлайн-опитування проходило 2 – 3 грудня 2023 року на нашому Telegram-каналі.

З майже 3700 підписників, які переглянули опитування, зазначити свою позицію вирішили 581 житель. З них 80% (майже 500 осіб) вважають, що хабарі вбивають. 13% респондентів впевнені, що хабарі допомагають виживати. 7% учасників опитування зазначили, що їм ця тема байдужа.

“А байдужість, як вбиває!, – поділилась своїми думками під дописом Катерина.

Однак, це була не єдина думка під опитуванням розгорілась ціла дискусія між підписниками щодо різниці корупції та простої людьської “вдячності”:

“Ну, дивлячись яка ситуація, є хабар, а є просто подяка, ну, наприклад: були проблеми зі світлом, швидко приїхали, швидко зробили, от і віддячив за оперативність.. Якщо вимагають, то звичайно негативно. Корупція багато людей вбила, і ще уб’є, крадіжка на гумдопомоги, крадіжка на дорогах після аварії, крадіжка на забезпеченні військових. Найстрашніше корупція на всіх рівнях і в усьому несе зло, лікарні не отримують хороше обладнання, був свідком на морі, підрізали хлопця, приїхала швидка, всі просять швидше везти, а лікар чи хтось він там сказав зараз впише квитанцію і поїдуть, але тут навіть не корупція, а взагалі якийсь абсурд, у Коблево було.”, – Дмитро.

“Подяка породжує хабарництво. Чомусь коли роботяга закінчує зміну ніхто йому в конверті “благодарность” не вручає. За це зарплату виплачують.”, – Володимир С.

“До прикладу ви знаєте яка важка робота медсестер, а зарплата копійки, і подумайте самі їм потрібно подумати людей перевертати, а мед братів немає тому, що чоловіки за такі гроші не працюють”, – Дмитро.

“Перший раз “благодарность”, а другий? А хлібороб, пожежник, вчитель?”, – Володимир С.

“Ну так наша влада виділяє собі величезні премії, ми мовчимо значить ми не проти, ми вдячні їм, наші гроші йдуть на їхні премії, і на всіх державних службах. То ви що не дякували вчителя? У будь-якій професії людина професійно, якісно, ​​швидко виконавши свою роботу заслуговує на заохочення, навіть по**я. І чому нормально залишати на чай офіціанту, а іншим професіям немає? Зараз у кожному побаченні банку, в деяких побаченнях чайові навіть у суму замовлення входять для чайових, просто пріоритети правильно розставити, не офіціанту чайові залишати, а медсестрі, лікарю, пожежному, електрику,

Так у всьому світі, люди з глузду з’їжджають, у Ютубі є кнопка віддячити автору, ну мля, а може доктор більше робить ніж блогер”, – Дмитро.

“Та чому ж якщо мер з бюджету міста, або області візьме пару десятків мільярдів то ми обурюємося, це він за труди собі чайові взяв “благодарость”, – Володимир С.

“Та тому, що можуть, ось і беруть наші гроші. Я вважаю, що премії депутатам повинні не вони собі нараховувати, а народ, кому гроші належать. А вони за принципом і крадуть і зарплати отримують, якщо прокотило, то можна й далі так робити”, – Дмитро.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024

Другие новости

Больше новостей