Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Запоріжжі гуманітарна місія “Проліска” облаштувала для переселенців інформаційний центр

mig.com.ua

У Запоріжжі гуманітарна місія “Проліска” облаштувала для переселенців інформаційний центр

У Запоріжжі, на базі одного з коледжів, Гуманітарна місія «Проліска» обладнала інформаційний простір для переселенців, які знайшли прихисток, тікаючи від війни у більш безпечні міста нашої країни.

Понад 185 тисяч гривень пішло на купівлю копіювальних пристроїв, планшетів та ноутбуків, wi-fi роутерів та аксесуарів до комп’ютерної техніки, яка тепер допомагає мешканцям МКП (місце компактного проживання) навчатися та спілкуватися з рідними, мати доступ до банків та адміністративних установ, працювати та листуватися.

«Нам надали все необхідне для життя. Коли трохи обжилися, зрозуміли, що у дітей немає можливості повноцінно навчатися, бо немає гаджетів. Та і ми не можемо зв’язатися з родичами, щоб зрозуміти, живі вони чи ні.

Нам підказали, що можна звернутися гуманітарних організацій по допомогу, що ми і зробили. Дуже швидко відгукнулась на наше прохання Гуманітарна місія «Проліска». Завдяки їхній допомозі, був облаштований інформаційний простір.

Зараз діти мають можливість повноцінно навчатися, у нас є зв’язок з рідними, а також в будь-який час є можливість роздрукувати, відсканувати чи зробити копію різних документів. А це для нас велика допомога, ми дуже вдячні!», – кажуть переселенці.

Облаштування МКП виконано в рамках проєкту «Шлях до безпеки та послуг: транспортне забезпечення та підтримка колективних центрів» за підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF) Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
6 мая 2024