Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Миколаєві діє програма безкоштовної заміни суглобів

korabelov.info

У Миколаєві діє програма безкоштовної заміни суглобів

У Миколаєві цього року відновили забезпечення мешканців кульшовими та колінними суглобами, про що повідомляє Управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради.

“Програма діє з 2020 року. До повномасштабного вторгнення містянам безкоштовно було замінено 139 суглобів. В 2023 році проведено ендопротезування 34 мешканцям міста: було замінено 31 кульшовий та 3 колінних суглоби. Наразі операції проводять у трьох міських лікарнях, в які придбано 92 ендопротези суглобів:

КНП ММР «Міська лікарня №3» – 30 комплектів (25 кульшових та 5 колінних);

КНП ММР «МЛШМД» – 30 (15 кульшових та 15 колінних);

КНП ММР «Міська лікарня №5» (розташована у Корабельному районі) – 32 (23 кульшових та 9 колінних)”, – йдеться у повідомленні.

Операції проводяться згідно черги, яку формує спеціальна комісія в разі визначення показання до протезування.

Щоб стати у чергу на заміну кульшового або колінного суглоба, миколаївцям необхідно звернутись до сімейного лікаря, який після первинного огляду дасть направлення на обстеження до лікаря-травматолога.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024