Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Спроба підкупу: ВАКС арештував на 2 місяці нардепа Одарченка із заставою в ₴15 мільйонів

korabelov.info

Спроба підкупу: ВАКС арештував на 2 місяці нардепа Одарченка із заставою в ₴15 мільйонів

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід народному депутату від Слуги Народу Андрію Одарченку. Його взяли під варту в залі суду до 20 січня 2024 року.

Крім того, Одарченку було визначено заставу у розмірі 15 мільйонів гривень. Відповідне рішення ВАКС було ухвалене 22 листопада 2023 року, про це повідомляє Центр протидії корупції.

Зокрема, суд задовольнив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України, погодженого в Офісі генерального прокурора.

21 листопада Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру нардепу від фракції “Слуга Народу” Андрію Одарченку, який, за даними слідства, намагався підкупити біткоїнами голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма, повідомляє “Суспільне”

“Народний депутат України, член комітету з питань антикорупційної політики пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin, в еквіваленті 50 тис. дол. США”, — йшлося у повідомленні.

Зазначається, що в обмін на гроші нардеп просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури.

“Після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топпосадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тис. дол. США. Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати”, — повідомили у НАБУ.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024